Последно Освежено: 01/23/2019


Податоци Предметот Барање КопчетоCA Не го Продаде Моите Податоци Копчето

Преглед

Bombora, Inc., својата глобална подружници (колективно, "Bombora", "ние", "нас"или "нашата") вредност на приватност на лицата ("вие" или "вашиот") чии информации ги прибираме или прима. Оваа изјава за приватност ("Известување") се објаснува кои сме ние, како ние ги собираме, употреба и споделување на лични информации за вас, и за тоа како можете да го искористите вашето право на приватност.

Известувањето ги опфаќа лични информации кои ги собираме:

а) Кога обезбедување на информации за Bombora домаќин платформа и поврзани analytics производи.

б) Кога ќе ја посетите еден од нашите корпоративни сајтови (како на пример, како што се https://bombora.com, https://www.signal-hq.com/, https://www.netfactor.com/)) ("Веб-страница") и/или во текот на вообичаениот тек на нашиот бизнис практики, како што се во врска со нашите настани, продажба и маркетинг активности (види приватноста на нашите веб-страници').

Quicklinks

Ние ви препорачуваме да го прочитате ова Известување целосно да се осигура дека вие сте целосно информирани. Сепак, да се направи полесно за вас да ги видиш оние делови на ова Известување кои важат за вас, ние сме поделени до документот во следните секции:

1. Кои сме ние

2. Приватност за нашите услуги

3. Приватноста на нашите веб-страници

4. Општи информации

5. Управување со вашите лични информации со нас

6. Други важни информации во

7. Податоци предметот барање за ппг

1. Кои сме ние

Еден од основните начини Bombora собира податоци е од комерцијален податоци соработка ("Податоци Co-op"). Податоците Co-op се состои од бизнис до бизнис ("B2B") веб-сајтови на издавачи, продавачи, агенции, технологија, услуги, истражувања и случај на фирми кои придонесуваат содржина на потрошувачката на податоци до масовен обезбедени сет на податоци кои детали купувачот намера. Податоци за Ко-оп членови обезбеди согласност базирани на бренд-анонимни податоци, вклучувајќи Уникатен Ид, IP адреса, страница, URL и реферер URL-адреса, тип на пребарувач, оперативен систем, прелистувач јазик, како и ангажирање на податоци како што се задржиме време, скролувајте брзина, скролувајте длабочина и времето помеѓу свитоци. Ангажирање на податоците ја потврдува дека читателот е всушност конзумирање на содржина, а не брзо да бие од веб-сајт. Bombora ги собира сите настан податоци и динамички индекси на содржината консумира на Bombora тема taxonomy и агрегати дека податоците на компанијата ниво. Целосен сет на податоци е освежен неделно.

Bombora обезбедува следниве домаќин платформа и поврзани analytics производи (колективно, на "Услуги") на своите Клиенти.

1.1 Компанија Пренапони® Analytics

На аналитички извештај листата името на компанијата, тема и Компанија Пренапони® резултат. Да се создаде резултат Bombora собира, чува, организира, користи и ги брише податоци кои се анонимизирани и заведуваат како што се без лични податоци постои. Bombora ќе не сакаше да открие какви било податоци на компанијата освен името на компанијата, теми пребаруваат, и Компанијата Пренапони® резултат. Овие извештаи се создадени по пат на собирање податоци од ознаки на издавачот веб-сајтови. Ознаката собира IP адреса (која е анонимна и претворени во компанијата URL), ангажирање метрика, и теми (кои се утврдени од страна реално време алгоритам). Темите (врз основа на Bombora е Б2Б taxonomy) се припишува на името на компанијата. Споредување на тема интерес над 30B интеракции со користење на нашиот комерцијален алгоритми доведува до резултат. Тоа е резултат на компанијата интерес ниво во темите во споредба со текот на времето.

1.2 Публика Решенија

Публиката Решенија и мерење производи додадам на податоци на и споделување на колаче id во публиката сегмент. Податоците Bombora appends да cookie id е firmographic и демографските податоци во доменот и на компаниско ниво само. На firmographic и демографски податоци може да вклучува индустрија, функционална област, професионална група, компанијата на приходите, компанијата големина, стаж, донесување на одлуки и предвидливо сигнали. Bombora не споделувајте други податоци кои може да се користи за да се идентификуваат индивидуалните податоци се предмет. Покрај тоа, Bombora спречува ко-мешање на атрибути кои би можеле да имаат ефект на идентификување на поединецот, како што се c-suite за работа на ниво на компанија големина помалку од 10 луѓе.

 • Facebook интеграција: како се повеќе и повеќе се целосно опишани во ''она што ние го правиме и да се соберат и зошто'. Преку Bombora интеграција со Facebook, Bombora подигнати публика поврзани со домени во Facebook. Facebook натпревари овие hashed пораки против својата база на корисници за да креирате сопствени публиката за таргетирање.
 • Скопје интеграција: Низ Скопје Маркетинг Инвеститорот Платформа API, Bombora испраќа Компанија Пренапони® Намера податоци како листа на домени во Скопје. Скопје натпревари на своите корисници да домени да се создаде исти публиката за таргетирање во Скопје Ад Платформа.

1.3 Мерење Производи

Следните Мерење suite на производи се собираат демографски и firmographic информации:

 • Публиката Верификација. Со нашата Публика Верификација на производот, клиентот места ознака на нивната кампања и креативни. Публиката верификација ознака е во можност да ги собира следниве податоци увид на посетителите дека кликнете на оглас: Уникатен cookie IDs, IP-адреса и информации добиени како географија, Корисникот агент: тип на пребарувач и оперативен систем (OS).
 • Посетител на Увид: Со нашите Посетител Увид производ, партнер места ознака на нивниот веб-сајт (Bombora има нашата ознака на нашите веб-страници). Посетителот увид ознака е во можност да се соберат согледувања за веб-сајтот посетители, вклучувајќи ги, но ограничен следните податоци (i) Вкупниот туристички ангажман сегментирано со висок, средни и ниски проценти; (ii) Целокупната посетител ангажман во споредба со претходниот датум движи; (iii) Вкупните компании, единствени корисници, сесии и приказ на страница; (iv) Вкупно компании, единствени корисници, сесии и приказите на страници во однос на претходниот датум движи; (v) Ангажман од страна на компанијата домен сегментирано со висок, среден и низок и (vi) Единствени корисници, сесии, и приказите на страници од страна на компанијата домен. Овие податоци можат да се доставуваат преку Bombora интерфејс, од секојдневна храна, или директно од Google Analytics платформа.
 • Посетителот ПеснаПосетител Песна се користи заедно со одредени софтверски алатки, како што се вклучите JavaScript, да се измери и да се соберат сесија информации. Ние го правиме ова со цел да се анализира сообраќајот на нашиот Сајт, и подобро да ги разбереме потребите на нашите клиенти и посетители. Некои примери на информации ние ги собираме и анализираме вклучуваат на Интернет протокол ("IP") адреса се користи за да го поврзете вашиот компјутер на Интернет, компјутерски и поврзување на информации како што се тип на пребарувач и верзија, оперативен систем, и платформа; Единствен Ресурсен Локатор ("URL") се однесуваат страница на нашата Веб-страница заедно со секоја страница гледа, вклучувајќи ги и датумот и времето.

Преку Услуги, Bombora обезбедува податоци на нашите Клиенти да им помогне подобро да се поврзете и целна организации тие сакаат да се постигне (што се однесуваат на поединци во овие организации како "Крајните Корисници"). Bombora и неговите партнери се вклучат во следење на Крајните Корисници' интеракции со бизнис-на-бизнис содржини преку разни дигитални својства како веб-формулари за регистрација, додатоци, веб-сајтови и веб страни (без разлика дали се пристапи преку компјутер, мобилен или таблет уред или други технологии) ("Digital Својства"). Ние потоа ги искористат овие податоци и збирни информации собрани во демографски сегменти, како компанија приходи и големина, функционална област, индустрија, професионална група, и стаж. Ова им помага на Клиентите да се прилагодите ангажман врз основа на теми кои организации се заинтересирани и интензитетот на тоа дека потрошувачката.

Назад кон врвот

2. Приватност за нашите услуги

Во овој дел се опишува како ние ги прибираме и користиме информациите што ги примите или да ги собираме од Крајните Корисници преку Услугите (што се однесуваат на оваа колективно како "Service Information"). Ова вклучува детали за видот на информации што ги собираме автоматски, видови на информации што ги добиваат од други извори и цели на оние колекции.

2.1 кои информации ги прибираме и зошто?

Информации што ги собираме автоматски
Ние употреба и распоредување на разни колачиња и слични следење технологии (види 'колачиња и слични технологии" ) автоматски да се соберат одредени информации во врска со вашиот уред кога ќе комуницирате со Дигитални Својства кои ги користат нашите технологија. Некои од овие информации, вклучувајќи вашата IP адреса и одредени уникатни идентификатори, може да се идентификуваат одреден компјутер или уред и може да се смета за "лични податоци", во одредени јурисдикции, вклучително и во Европската Економска Област ("ЕЕА"). Сепак, Bombora не се соберат сите информации што ни овозможува да се идентификуваат вас лично како што се вашето име, поштенска адреса, или e-mail адреса.

Ние се соберат оваа информација со доделување случаен уникатен идентификатор ("UID") на вашиот уред за прв пат можете да комуницирате со Дигитален Имотот што го користи нашата технологија. Оваа UID потоа се користи за да се дружат со информации што ги собираме за вас.

Информациите што автоматски ги собираме може да вклучуваат:

 • Информации во врска со вашиот уред , како што се тип, модел, производителот, оперативен систем (на пр: iOS, Android), превозникот име, временска зона, видот на мрежната конекција (на пример, Wi-Fi, мобилен), IP-адреса и единствени идентификатори доделена на вашиот уред, како што се на своите iOS Идентификатор за Рекламирање (IDFA) или Андроид Рекламирање ID (AAID или GAID).
 • Информации во врска со вашиот онлајн однесување, како што се информации за активности или активности ќе ги преземе за Дигитални Својства што се работи. Ова може да вклучува и времето поминато на веб страница, без разлика дали ќе дојдете или кликнете на ад или на веб страница, сесија старт/стоп време, временска зона, вашиот веб-сајт кои се однесуваат на адресата, и гео-локација (вклучувајќи град, метро област, земјата, поштенски код и потенцијално geographic врши координација ако имате вклучено услуги за локација на вашиот уред) - страници и пати ги посетиле.
 • Информации за рекламите, гледа, или се кликнува како што се тип на рекламирање, каде ад била доставена, дали ќе кликне на него и на бројот на пати сте виделе на ад.

Информации што ги добиваат од други извори
Ние, исто така може да се комбинираат, се спојуваат, и/или подобрување на информации ние ги собираме за вас. Ова може да вклучува информации што ги собираме за вас со информации што се собираат од трети страни како што се други веб-базирани и мобилни мрежи, размена на и веб-сајтови ("Партнери") или на нашите Клиенти (на пример, тие можат да испратите одредени "присутен" на податоците во Услугите). Погледнете листата на нашите сегашни партнери. Во прилог, Услугата Информации што автоматски ги собираме може да се комбинираат и се поврзани со бизнис профил информации дека ние се заклучи за вас, како што се: возраст, сопственост, функционална област, апарати за домаќинство, приход статус & промени, јазик, стаж, образование, производство, професионална група, индустрија, компанијата приход, нето-вредност.

Оваа информација може да вклучуваат hashed идентификатори добиени од други информации како што се е-мејл адреси, мобилен уред IDs, демографски или интерес на податоци (како индустрија, работодавачот, компанијата големина, работа наслов или одделение) и содржина видени или дејства на Дигитален Сопственост.

Ние ги користиме Услугите Информации како што следува:

 • Да се обезбедат услуги на нашите Клиенти. Општо земено, ние ја користите Услугата Информации за да им помогне на Клиентите подобро да ги разберат своите сегашни и потенцијални клиенти и пазарните движења. Ова им овозможува на Клиентите да се деактивираат и да ги прилагодите на веб-сајтови, содржина, другите општи маркетинг напори и да се измери и да се оптимизира извршувањето на нивните маркетинг.
 • Да се изгради различни inferenced сегменти на податоци ("Сегменти на Податоци"). Ние може да ја користите Услугата Информации да се изгради Сегменти на Податоци поврзани со, на пример, индустријата сте во или типот на содржина или на организацијата да работат за да се појави за да бидат заинтересирани. Ние ги користиме овие Податоци Сегменти да им помогне на нашите Клиенти да ги разбере своите клиенти, оцени клиентите и трендовите на пазарот и креирање на извештаи и за оценување во однос на нивните клиенти однесување. Податоците Сегменти, исто така, може да биде поврзана со UIDs, колачињата и/или мобилен уред за рекламирање IDs.
 • За да го направите "интерес базирани на рекламирање". Ние некогаш да ја користат или работа со Клиенти и Партнери кои користат UIDs или други информации добиени од информации како што се е-мејл hashes. Оваа информација за возврат може да биде поврзана со колачиња и може да се користи за да се целна реклами за вас, кои се базираат на "offline" интерес базирани на сегменти – како што се вашите интереси, трансакции или демографски податоци – или се користи од страна на Клиентите кои се насочени и да се анализираат таквите реклами. Ова е често познат како "интерес базирани на рекламирање." Можете да дознаете повеќе за овој вид на рекламирање на DAA е веб-сајт.
 • За да го направите крст-уред за следење. Ние (или нашите Партнери и Клиенти ние работиме со) може да ја користите Услугата Информации (на пр. на IP адреси и UIDs) да се обиде да ги најдете на истата единствена корисници низ повеќе прелистувачи или уреди (на пример, паметни телефони, таблети или други уреди), или работа со услуги кои го прават тоа со цел да се подобри целни рекламни кампањи на заеднички групи на Крајните Корисници. На пример, сосема може да сакаат да се целни клиенти дека тоа обично се признава на веб прелистувачи преку мобилни апликации.
 • За да го направите "корисник појавување". Ние (или нашите Партнери) може да се користат Услугите на Информации, особено разни UIDs, да ја синхронизирате колачиња и други идентификатори со други Партнери и Клиенти (т.е. да се направи "појавување на корисникот"). На пример, во прилог на UID е Крајниот Корисник е доделен во нашиот систем, ние исто така може да добиете листа на UIDs нашите Партнери или Клиенти имаат доделен на краен Корисник. Кога ќе се идентификуваат натпревари, тогаш ние им дозволиме на нашите Клиенти и Партнери знаат со цел да им помогне да го направите која било од горенаведените, вклучувајќи зајакнување на нивните сопствени податоци и Податоци Сегменти, да се направи интерес базирани на рекламирање или да се дадат на увид на други клиенти. На пример, ние ги користиме Facebook Обичај Публиката да се направи појавување на корисник
 • Како што ние веруваме дека е потребно или соодветно:
  а) согласно важечките закони, вклучително закони надвор од вашата земја на живеење
  б) да се усогласат со законските процеси
  в) да одговорат на барања од јавни и државни органи, вклучувајќи органи надвор од вашата земја на живеење
  г) да се спроведат нашите услови
  д) да се заштитат нашите операции или оние кои се на некој од нашите соработници
  ѓ) да ги заштити твое, на нашите поврзани друштва и/или нашите права, приватност, безбедност или имот
  г) да ни овозможи да ги извршуваат достапни лекови или да ги ограничат штетите дека ние може да се одржи.
 • За да се оцени, да работат или да ги подобрат Услугите.

2.2 Колачиња и слични технологии

Со нашите Партнери, нашите Клиенти и ние користиме различни UIDs, колачињата и слични следење на технологии за автоматски да се соберат информации од Крајните Корисници низ разни Дигитални Својства (како што е претходно опишано погоре). Ве молиме разгледајте го нашиот Cookie Изјава за понатамошни информации.

2.3 Правна основа за обработка на лични податоци (ЕЕА жители само)

Ако сте поединец од ЕЕО, нашата правна основа за собирање и користење на лични информации што се опишани погоре ќе зависи од лични информации загрижени и специфичниот контекст во кој ние го соберат. Сепак, ние нормално се потпре на нашите легитимни интереси да собираме лични информации од вас, освен во случај кога таквите интереси се overridden со вашите податоци заштита на интересите или на основните права и слободи. Каде ние се потпираме на нашите легитимни интереси на процесот на вашите лични информации, тие вклучуваат интереси што е опишано во 'кои информации ги прибираме и зошто' делот погоре.

Во некои случаи, ние може да се потпре на нашите согласност или имаат законска обврска да собираме лични информации од вас или може да е поинаку треба лични информации за да ја заштитите вашата виталните интереси или интересите на друго лице. Ако ние се потпираат на согласност за собирање и/или обработуваат вашите лични информации, ќе се добие таква согласност во согласност со важечките закони.

Ако имате прашања или ви се потребни дополнителни информации во однос на правната основа врз која ние ги прибираме и користиме вашите лични информации, ве молиме контактирајте со нас со користење на детали за контакт обезбедени под 'контактирајте со нас подолу.

Назад кон врвот

3. Приватноста на нашите веб-страници

Во овој дел се опишува како ние ги прибираме и користиме податоци од корисниците на нашиот веб-Сајтови, посетителите на нашите веб-Сајтови и во вообичаените текот на нашата работа во врска со нашите настани, продажба и маркетинг активности.

3.1 Информации што ги собираме

3.2 Информации ви обезбеди за нас

Одредени делови од нашата веб-Сајтови може да побара од вас да дадете лични информации доброволно. На пример, ние ги собираме личните податоци кога ќе се регистрирате за Bombora сметка, да се пријават за работа во Bombora, барање демо, изразат интерес за добивање на дополнителни информации за Bombora или нашите Услуги, се претплатите за да маркетинг пораки или на друг начин контактирајте со нас.

Личните информации што ги собираме може да содржи контакт информации (на пр. вашето име, поштенска адреса, телефонски број или e-mail адреса) и контакт параметри. Тоа исто така може да вклучува професионални информации (пр. вашите работа наслов, одделот или работа улога) како и на природата на вашето барање, или комуникација.

3.3 Информации ние ги собираме автоматски

Кога ја користите нашата Веб-страница, ние може автоматски да ги собереме некои информации од вашиот уред. Во државата Калифорнија и некои земји вклучувајќи ги и земјите во ЕУ, оваа информација може да се сметаат за лични податоци според закони за заштита на податоците. Информациите кои ги собираме автоматски може да вклучуваат вашата IP адреса, вашиот оперативен систем, вашиот прелистувач ID, пребарување активност и други информации во врска со вашиот систем, поврзување и како ќе комуницирате со нашиот веб-Сајтови. Ние може да се соберат оваа информација како дел од лог датотеки, како и преку употребата на cookies или други следење на технологии како што е објаснето понатаму во нашата Cookie Изјава.

3.4 Информации што ги собираме од трети лица, извори

Можеби ние сме партнер со одредени трети страни за да се соберат информации на нашата веб-Сајтови да се вклучат во анализа, ревизија, истражување, известување и да се достави рекламирање кои веруваме дека може да ве интересираат, врз основа на вашата активност на нашите веб-Сајтови и други веб-сајтови со текот на времето. Овие трети страни може да ги прилагодите и пристап до cookies на вашиот компјутер или друг уред и може исто така да го користите пиксел тагови, web логови, web beacons или други слични технологии. За повеќе информации за овие практики и како да се вратиш, ве молиме погледнете ја нашата Cookie Изјава.

3.5 Како ние ги користиме на информации ние ги собираме

Ние ќе ги користиме вашите лични информации за следните цели:

 • За да се одговори или да ви обезбеди информации да ви барање
 • Да се обезбеди и поддршка на нашите веб-Сајтови и Услуги
 • Ако имате сметка кај Bombora, за да испратите административни или сметка информации поврзани со вас
 • Ако имате применуваат за улога со Bombora, за вработување поврзани цели
 • За да објавите сведоштва со вашата претходна согласност
 • За да комуницира со вас во врска со нашата настани или нашиот партнер настани
 • Да ви обезбеди со маркетинг и промотивни комуникации (каде што тоа е во согласност со вашите маркетинг параметри). За повеќе информации за менаџирањето на вашите маркетинг параметри, ве молиме видете 'податоци заштита на правата подолу.
 • Да ги почитуваат и спроведуваат применливи законски услови, договори и политики
 • За спречување, откривање, одговори и заштита од потенцијалните или реалните побарувања, обврски, забрането однесување и криминална активност
 • За други деловни цели, како на пример анализа на податоци и идентификување на користење трендови, утврдување на ефективноста на нашите маркетинг и да се подобри, да ги прилагодите и подобрување на нашите веб-Сајтови и Услуги

Назад кон врвот

4. Општи информации


Во овој дел се опишува како вашата информација да се сподели детали за колачиња и други следење технологии, вашите податоци за заштита на правата и други општи информации.

4.1 Како да ги споделуваме вашите информации

Вашите лични информации собрани од нашите Услуги и веб-Сајтови можат да бидат откриени, како што следува:

 • Клиенти и Партнери. Ако сте Крајниот Корисник, ние споделување на Услугата Информации со Клиенти и Партнери за цели важни за нашите деловни односи со нив и за целите опишани во ова Известување. Нашите Клиенти и Партнери се должни да ги користат информациите што ги добиваат во согласност со важечките закони.
 • Продавачите, консултанти и даватели на услуги. Ние, исто така споделување на Услугата Информации со голем број на трети лица даватели на услуги да ни помогне за работа, безбедна, следи, да работат и да се оцени на Услуги. Примери за ова се да им помогне со технички, оперативен, или хостинг поддршка, софтвер и безбедносни услуги или да им се овозможи на други услуги кои ги нудиме.
 • Веб-сајт рекламирање партнери. Можеби ние сме партнер со трети лица рекламни мрежи и размена на екранот за рекламирање на нашиот веб-Сајтови, или за да управувате и да им служат на нашите рекламирање на други сајтови, и може да ги споделува вашите лични информации со нив за оваа намена.
 • Виталните интереси и законски права. Ние може да ги обелодени информациите за вас, ако ние веруваме дека тоа е потребно за заштита на виталните интереси или правните права на Bombora, вас или кое било друго лице.
 • Корпоративни партнери и трансакции. Ние може да им обезбеди на вашите информации за нашите соработници (што значи секоја подружница, матична компанија или компанија под заедничка контрола со Bombora). Нашите соработници, како што се Јачина на СЕДИШТЕТО и netFactor ќе ги користи вашите информации само за целите опишани во ова Известување.
 • Потенцијалните издавачи на картички на нашиот бизнис. Ако Bombora е вклучен во спојување, стекнување или продажба на сите или дел од своите средства, вашите податоци може да се дели или пренесени како дел од таа трансакција со релевантните потенцијален купувач, неговите агенти и советници, како што е дозволено со закон. Ве молиме имајте на ум дека секој потенцијален купувач ќе биде информиран дека тие треба да ги користат вашите информации само за целите наведени во ова Известување.
 • Усогласеност со законите. Можеме да го откриеме вашите информации да било надлежни за спроведување на законот на телото, регулатор, владина агенција суд или други трети лица, каде што ние веруваме дека откривањето е неопходно:
  јас) како прашање на применливите закони или регулатива
  ii) да се вежба, да се воспостави или да се брани нашите законски права
  iii)да се заштити вашиот виталните интереси или интересите на било кое друго лице.

4.2 Колачиња и други следење технологии

Ние користиме cookies и слични технологија на следење ("Cookies") на нашите веб-страници, за да ги собира и употребата на лични информации за вас. За понатамошни информации за видовите на cookies и други следење технологии што ги користат, зошто, и како можете да ги контролирате Колачиња, ве молиме погледнете ја нашата Cookie Изјава.

Назад кон врвот

5. Управување со вашите лични информации со нас

Тоа е важно за нас што ќе знае дека вие имате право на пристап, управување со податоци дека ние може да се собрани за вас од трети страни. Ние се стремиме да биде транспарентен и што е можно во овој дел се опишува вашите податоци за заштита на правата.

Вие имате право на пристап до овие податоци во секое време. Тоа е важно што ќе ви обезбеди со алатки за да го објектот и да се, да ги ограничите продажба на вашите податоци, или повлекување на согласност (каде што е применливо) за користење на податоци од кои можеме да ги има врз вас. Ве молиме имајте предвид, за да се помогне да ја заштитите вашата приватност и да се одржи безбедноста, ние преземат мерки за да се провери вашиот идентификуваат преку OneTrust. OneTrust е безбедна административни софтвер кој што го користите за да управувате со барање за приватност.

5.1 Податоци се предмет на барањата и на вашите податоци за заштита на правата

Ве молиме пополнете ја податоци предметот барање форма да побара копија од вашата Платформа и/или Деловните податоци од Bombora. Информации што ви снабдување во оваа форма ќе се користи само за да се идентификуваат платформа и/или деловните податоци што се бара и одговор на вашето барање. Откако ќе го достави предметот барање за пристап форма ние ќе настојуваме да одговори во рок од 72 часа од приемот на вашето барање. Ве молиме овозможи Bombora 40 дена да обработиме вашето барање. Можете исто така да се е-мејл privacy@bombora.com со било какви прашања или прашања што се во врска со вашите податоци.

Било обелоденувањата ние обезбеди ќе го само маска на 12-месечниот период кој претходи на верификуваат потрошувачки барања. Одговорот ние обезбеди, исто така, ќе објасни причините што не може да се усогласат со барањето, доколку е применливо. Ве молиме имајте предвид дека, бидејќи повеќето од информациите што ние ги чувате само може да се идентификуваат прелистувач или уред, и не можат да ве идентификуваат поединечно. Да им помогне да ја заштитите вашата приватност и да се одржи безбедноста, ние преземат мерки за да се провери вашиот идентификуваат во OneTrust. Правење на верификуваат на потрошувачите барање не бара од вас да креирате сметка со нас. Пред издавањето, овозможува пристап до вашите лични информации или да се усогласи со бришење, преносливост, или други слични барања, ќе треба да ни овозможи со некои дополнителни информации за да ни овозможи да се идентификуваат лични информации ќе се одржи за што и да се обезбеди дека ние точно да ги исполни вашето барање.

Имате следните податоци заштита на права:

 • Можете да побарате пристап до, или дека ние промени, ажурирање или бришење на вашите лични информации, во секое време од завршувањето на погоре форма. Ве молиме имајте на ум дека може да се наметне една мала надокнада за пристап и откривање на вашите лични информации каде што тоа е дозволено со важечкиот закон, кој ќе биде доставена до вас.
 • Покрај тоа, ако сте жител на Европската Економска Област, може да се предмет на обработка на вашите лични информации, бараат од нас да ги ограничите обработка на вашите лични информации или барање за преносливост на вашите лични информации. За остварување на овие права, ве молиме да ги пополните над форма.
 • Можете да се вратиш на добивањето на промотивни пораки од нас со кликнување на "отпишување" линк во е-пошта или по завршувањето на погоре форма. Ве молиме видете 'вашиот избор' подолу за понатамошни информации во врска со вашиот вратиш избори. Ако одберете да не примате маркетинг информации, ние се уште може да комуницира со вас во врска со вашиот надградби, производот функционалност, одговори на барања за услуги, или друга трансакциска, не-маркетинг, или административни поврзани цели.
 • Ако ние се собираат и обработуваат вашите лични информации со ваша согласност, тогаш можете да ја повлечете вашата согласност во секое време. Повлекување на согласноста нема да влијае на законитоста на обработка ние спроведе пред да повлекување, ниту пак ќе влијае на обработка на вашите лични информации спроведена во потпирање на законска обработка основи
  освен согласност.
 • Ќе имаат право да се жалат за заштита на податоците орган за нашите собирањето и употребата на вашите лични информации. Кликнете тука за да пристапите детали за контакт за власти за заштита на податоците во ЕЕО. Ако сте корисник и сакате да отворите некоја ЕУ-САД Приватност Штит или Швајцарско-САД Приватност Shield случај, ве молиме кликнете тука за да го поднесе барањето.

Залагајќи се надвор од продажба на лични информации

Во прилог на податоци за заштита на правата рендан во ова Известување, Доколку сте Калифорнија жител на Калифорнија Потрошувачите Privacy Act од 2018 ("CCPA") обезбедува Калифорнија жители со право да се вратиш на продажба на нивните лични податоци, приказ на податоци Bombora може да се собираат во текот на изминатите 12 месеци, а за да го знаеме следново:

 • Категории на лични податоци што се собрани за вас;
 • Категории на извори од кои лични податоци се собираат;
 • Бизнис или за рекламни и комерцијални цели за собирање на вашите лични информации;
 • Категории на трети лица со коишто имаме дели вашите лични информации;
 • Специфични парчиња на личните податоци што се собрани за вас.

Во согласност со Веб-страница, овие се на категории на информации, ние може да се собираат за вас и целите ние може да се користи. Категории на лични податоци ние може да се собираат за вас или за вашата употреба на нашите веб-Сајт во текот на изминатите дванаесет (12) месеци:

 • Идентификатори како што е вистинското име, единствен матичен identifier, онлајн identifier, Интернет Протокол адреса, е-мејл адреса, работно место, и името на компанијата.
 • Лична: како на пример, име, образование, вработување информации
 • Заштитени класификација карактеристики: како што се возраста и полот
 • Интернет или други слични мрежа активност како што се историјата на пребарување, историја на пребарување, информации за потрошувачката интеракција со веб-сајт, апликација или оглас
 • Гео податоци за локацијата, како што се метро област, земјата, поштенски код и потенцијално geographic врши координација ако имате вклучено услуги за локација на вашиот уред.

Можете да добиете повеќе информации за категории на лични податоци во 'она што ние го правиме и да се соберат и зошто'.

Ние се добие на категории на лични информации наведени погоре од следниве категории на извори:

 • Директно од вас. На пример, од форми ќе заврши;
 • Индиректно од вас. На пример, од набљудува вашата акции на нашата Веб страница;
 • Од трети лица, извори, како збир-друго, во

Можете да добиете повеќе информации за изворите на лични податоци во 'информации ние ги собираме'. Овие се деловни или комерцијални цели за кои лични информации се собрани

 • За да се исполнат или задоволат причина сте ги дале информациите. На пример, ако ги споделите вашето име и контакт информации на барање демо, цитат или постави прашање во врска со нашите производи или услуги, ние ќе го користат лични информации за да одговори на вашето барање.
 • Да се обезбеди поддршка, да го персонализирате, и развој на нашата Веб-страница, производи и Услуги.
 • За да го персонализирате вашиот веб-Сајт искуство и да се достави содржини и производи и услуги придонеси се релевантни за вашите интереси, вклучувајќи насочено нуди и реклами преку нашата Веб страница, страници на трети лица, и преку е-маил (со ваша согласност, каде што е потребно со закон)
 • За тестирање, истражување, анализа и развој на производот, вклучувајќи да се развие и да се подобри нашата интернет Страница, производи и Услуги.

Можете да добиете повеќе информации за Деловни или Комерцијални цели за кои лични информации се собрани во делови, 'она што ние го правиме и да се соберат и зошто' и 'како ние ги користиме на информации ние ги собираме'.

Категории на трети лица со коишто имаме дели вашите лични информации;

 • Податоци агрегатори.

Можете да добијат повеќе информации на трети лица со коишто имаме заедничка вашите податоци во "како не можеме да ги споделите вашите информации". Во претходниот (12) месеци, Bombora можат да се продаваат следните категории на лични информации:

 • Идентификатори
 • Лични
 • Заштитени класификација карактеристики
 • Интернет или други слични мрежа активност
 • Гео локација

Ќе имаат право да бараат одредени информации за нашите откривање на лични информации на трети лица за нивни сопствени директен маркетинг цели во текот на претходната календарска година. Ова барање е слободен. Можете исто така имаат право да не бидат дискриминирани за остварување на било кое од правата наведени.

CA жителите исто така, може да назначи агент за да се направи барања за остварување на вашите права според CCPA. Како што е наведено погоре Bombora ќе преземе чекори за да се потврди идентитетот на лицето кое бара да ги реализираат нивните права и за да се потврди дека вашиот агент е овластен да направи барање на ваше име, преку обезбедување на нас со потпишано полномошно само Што може да се направи може да се верификуваат на потрошувачите барање за пристап или за преносливост на податоци два пати во рок од една календарска година.

Калифорнија жители може да го искористи вашиот правата опишани во овој дел од посетата на приватност барањето форма да го остварат и правото да се знае (податоците треба да имате на вас) и барање за бришење (податоците треба да имате на вас) . Кликни тука за да се вратиш на продажба на вашите лични информации. Можете исто така да се вежба овие права од страна на испраќање privacy@bombora.com со темата "CA Права на Приватност".

5.2 Вашиот избор

Залагајќи се надвор од Bombora колачиња

Ако сакате да се вратиш на се следи со нас со користење на колачиња (вклучително и да се вратиш на добивањето на интерес базирани на рекламирање од нас), ве молиме да појдете на нашата вратиш страница.

Кога ќе се вратиш, ќе се одржи на Bombora колаче на или на друг начин да го идентификуваат вашиот прелистувач во начинот на кој ги информира нашите системи не да снимите информации поврзани со вашиот бизнис на истражувачките активности. Сепак, ве молиме имајте на ум дека ако пребарувате на интернет од повеќе уреди или пребарувачи, ќе треба да се вратиш од секој уред или пребарувачот за да се осигура дека ние се спречи персонализација следење на сите од нив. Поради истата причина, ако користите нов уред, променете прелистувачи, избришете Bombora вратиш колачиња или избришете ги сите колачиња, ќе треба да се изврши ова се вратиш задача повторно. За да дознаете повеќе во врска со употребата на колачиња и како да се вратиш на трети лица колачиња, ве молиме погледнете ја нашата Cookie Изјава.

Залагајќи се надвор од интерес-врз основа на рекламирање и од колачињата

Како што е опишано погоре, да се вратиш или примање интерес базирани на рекламирање од Bombora Услуги преку употребата на колачиња, ве молиме да појдете на нашата вратиш страница. Може да се вратиш на ад таргетирање дека е врз основа на вашите активности преку мобилни апликации и со текот на времето, преку вашиот уред 'settings'.

Како што е опишано погоре, да се вратиш или примање интерес базирани на рекламирање од Bombora Услуги преку употребата на колачиња, ве молиме да појдете на нашата вратиш страница (https://bombora.com/opt-out/).
Може да се вратиш на интерес базирани на рекламирање, од бројни компании, кои им овозможуваат на таквото рекламирање на оние здруженија' веб-сајтови. Ве молиме пристап на DAA е вратиш порталот за да го направите ова. Може исто така да се вратиш на некои од интерес базирани на рекламни Партнери, кои што работат со одење на Мрежата Рекламирање Иницијатива (автора продолжува да работи) потрошувачки избор на страница.
Може да се вратиш на ад таргетирање дека е врз основа на вашите активности преку мобилни апликации и со текот на времето, преку вашиот уред 'settings'.

Залагајќи се надвор од интерес базирани на реклами во мобилни апликации
Нашите Клиенти и Партнери може да се прикаже интерес базирани рекламирање на вас во мобилни апликации базирани на вашата употреба на овие текот на времето и преку не-поврзани апликации. За да дознаете повеќе за овие практики и како да се вратиш, ве молиме посетете ја https://youradchoices.com/, симнете DAA е AppChoices мобилен стан и следете ги инструкциите што се предвидени во AppChoices мобилен стан.

Назад кон врвот

6. Други важни информации во

6.1 безбедност на Податоци

Bombora презема мерки на претпазливост за да се заштитат податоците и информациите под своја контрола од злоупотреба, загуба или промена. Bombora има стави во место соодветни технички и организациски мерки за заштита на информациите што ги прибира преку своите Сервиси и веб-Сајтови. Bombora за безбедност мерки вклучуваат технологија и опрема за да помогне да се заштитат нашите информации, и Bombora одржува безбедносни мерки во однос на кој може и не може да имате пристап на нашите информации. Се разбира, нема систем или мрежа може да се обезбеди или да се гарантира целосна безбедност, и Bombora отфрла било каква одговорност која произлегува од користење на Услугата или од трети лица хакирање настани или intrusions.

6.2 Деца

Нашите веб-Сајтови и Услуги не се наменети за деца на возраст под 18 години. Ако сте свесни за лични информации што се собираат од дете помладо од 18 години живот, ние бараме да 'контактирајте со нас" се наоѓа во подолу дел. Ако сте 16-годишна возраст или постари и Калифорнија Жител, вие имате право да се насочи нас да не ги продаваме вашите лични информации во секое време ("правото да се вратиш"). Ние не ги продаваме на личните податоци на потрошувачите ние навистина знаеме се помалку од 16 години возраст.

6.3 Други веб-сајтови

Услугите или веб-страници може да содржат линкови до или интеграции со други сајтови, кои Bombora не ги поседува или работи. Ова вклучува линкови од Клиенти и Партнери што може да се користи на Bombora лого во ко-брендирање договор, или веб-сајтови и веб-сервисите што ние работиме со цел да се обезбедат Услуги. На пример, ние може да спонзор некој настан, или да обезбедуваат услуги во врска со други бизниси. Bombora не се контролираат, не е одговорен за овие страни " сајтови, услуги, содржина, производи, услуги, политики за приватност или практики.

Исто така, ако дозволата за Оператор на Информации да се собираат и да се користи преку веб-сајт со користење на Услуги, ќе се изборот да ги обелодени информациите за двете Bombora и на трети лица со чии бренд веб-сајт е поврзан. Ова Известување за Приватноста само се уредуваат Bombora употреба на вашиот Оператор за Информација не се користи на било која информација од страна на која било друга партија.

6.4 Меѓународниот трансфер на податоци

Нашите сервери и услуги кои го одржуваат нашите Сајтови, Услуги и информации што ги собираме работат во сад. Со тоа, рече, ние сме меѓународна бизнис, и како ние ги користиме вашите информации мора да вклучува и пренос на податоци за меѓународна основа. Ако се наоѓате во Европската Унија, Канада, или на друго место надвор од сад, ве молиме да се свесни дека информации што ги собираме може да се пренесува и обработат во Соединетите американски Држави и други применливи територии во кој приватноста закони не може да биде сеопфатен што или еквивалентни на оние во земјата каде што живеат и/или се државјанин.

Сепак, ние се преземат соодветни мерки на претпазливост за да ги бараат вашите лични податоци ќе останат заштитени во согласност со ова Известување. Ова вклучува реализација на Европската Комисија Стандард Договорни Клаузули за трансфери на лични податоци помеѓу компаниите од нашата група, кој бара од сите групата компании за да се заштитат личните информации од тие процес од ЕЕА во согласност со Европската Унија за заштита на податоците закон. Нашиот Стандарден Договорни Клаузули може да бидат обезбедени по барање. Имаме спроведува слични соодветни мерки на претпазливост со нашите трети лица, даватели на услуги и партнери, а повеќе детали може да бидат обезбедени по барање.

6.5 задржување на Податоците и бришење

Ние го задржи лични информации што ги собираме од вас каде имаме тековен легитимен бизнис треба да го направите тоа (на пр., да бидат во согласност со важечките законски, даночни или сметководствени барања, за спроведување на нашите договори или во согласност со нашите законски обврски).

Кога ние немаме тек легитимен бизнис треба да ги обработуваат вашите лични податоци, ние ќе ги или избришете или anonymize тоа. Ако тоа не е возможно (пр. поради вашите лични податоци е зачувана во резервната архиви), тогаш ние ќе безбедно чување на вашите лични информации и да се изолира од било која понатамошна обработка до бришење е можно.

Калифорнија "Do Not Track"

Калифорнија закон бара оператори на веб-сајтови и интернет услуги открие како тие одговори да Не Песна сигнал. Затоа што таму се уште не е заедничко разбирање за тоа како да се протолкува Не Песна сигнали, ние во моментов не одговори да Не Песна сигнали. Сепак, ние ви овозможи со можност да се вратиш на употреба на следење на технологии кои се користат да ви испрати интерес базирани на рекламирање, како што е опишано погоре.

6.6 Промени во нашата заштита на личните податоци

Ние може да ги ревидира оваа изјава за Приватност од време на време за да ги одрази промените во нашите практики или во применливиот закон. Кога таквите промени се материјал во природата ние ќе ве известиме или со видливо објавување на известување за таквите промени пред спроведување на нив или со директно праќаш известување. Ние ве охрабруваме да ги видиш ова Известување за Приватноста периодично. Ние секогаш ќе го покажува датумот на последната модификација денот на Известувањето за Приватноста на врвот на страницата, па можете да кажете кога тоа е последниот беше ревидиран.

6.7 Контактирајте со нас

Ако имате било какви прашања во врска со ова Известување или Bombora е праксите за приватност, ве молиме контактирајте го нашиот Заштита на Податоците, Заводот со поднесување на горенаведените форма, или по пошта користејќи ги деталите дадени подолу:

НАС и ЕЕА Жители
На Вниманието На: Havona Madama, Главен Службеник За Приватност
419Park Авенија Југ, Кат 12
New York, NY, сад 10016

Ако сте жител во ЕЕО, вашите податоци контролорот е Bombora, Inc.

Bombora е со седиште во Њујорк, NY, USA. Дознајте повеќе за нас и нашите услуги.
Назад кон врвот

7.0 IAB Европа Транспарентност & Согласност Рамка

Bombora учествува во IAB Европа Транспарентност & Согласност Рамка и во согласност со своите Спецификации и Политики. Bombora е број за идентификација во рамките е 163.