бомбора

Притиснете "Enter" за да пребарувате или "Esc" за да се откажете

!!!

Бомбора | Политика за приватност

Политика За Приватност

Последно ажурирање: 31 јануари 2024 година

Преглед

Бомбора, АД и нејзините глобални подружници (колективно, „ Бомбора “, „ ние “, „ ние “ или „ нашата “) ја ценат приватноста на секое лице („ ти “ или „ твое “) чии информации ги собираме или примаме. Ова известување за приватност („ Известување за приватност “) објаснува кои сме, како собираме, користиме и споделуваме лични информации за вас и како можете да ги остварите вашите права за приватност.

Известувањето за приватност ги опфаќа личните информации што ги собираме:

 1. а) Кога давате информации за платформата хостирана во Бомбора и сродни аналитички производи .
 2. б) Кога посетувате една од нашите корпоративни веб-страници (како што се https://bombora.com, https://www.signal-hq.com/, https://www.netfactor.com/) („ Веб-страница “) и/или давање информации на Бомбора за вообичаениот тек на нашите деловни практики, како што се во врска со нашите настани, продажни и маркетинг активности (видете „приватност за нашите веб -страници“ ).

Брзи линкови

Ви препорачуваме целосно да го прочитате ова Известување за приватност за да бидете целосно информирани. Меѓутоа, за да ви биде полесно да ги прегледате оние делови од оваа Известување за приватност што може да важат за вас, го поделивме Известувањето за приватност на следниве делови:

Кои сме ние

Листа на нашите услуги

Приватност за нашите услуги

Приватност за нашите веб -страници

Генерални информации

Управување со вашите лични информации со нас

Други важни информации

Рамка за транспарентност и согласност на IAB Европа

Метрика за барање на потрошувачи на CCPA

1. Кои сме ние

Еден од примарните начини на кои Бомбора собира податоци е од кооперација за комерцијални податоци („Data Co-op“). Data Co-op се состои од веб-страници од бизнис до бизнис („B2B“) на издавачи, продавачи, агенции, провајдери на технологија и фирми за истражување и настани кои придонесуваат со податоци за потрошувачка на содржина во масивно збир на податоци со детали за намерата за купување на компанија На 

Членовите на Кооперацијата даваат анонимни податоци за бренд базирани на согласност, вклучувајќи Единствени ИД (вклучително и ИД на колачиња), IP адреса, URL на страница и URL на упатување, тип на прелистувач, оперативен систем, јазик на прелистувач и податоци за ангажман (вклучувајќи време на престој, брзина на скролување) , скролувајте длабочина и време помеѓу свитоците) (колективно, „Податоци за настанот“). Податоците за ангажманот се потврдуваат Вие всушност трошите содржина и не бргу отскокнувате од веб -страницата. Целосниот пакет податоци се освежува неделно.

Бомбора ги собира податоците за настанот, ја анализира содржината што сте ја потрошиле на веб -страницата и ги доделува темите за содржината користејќи ја таксономијата на темата Бомбора („Теми“).  

Кога Бомбора може да идентификува од вашите податоци за настанот која компанија ја претставувате („Име на компанија/URL“), Бомбора ги собира темите и името на компанијата/URL на профил на компанија, вклучувајќи ги и сите настани на други вработени од истото име на компанија/URL На 

Ознаката ги собира вашите акции, но дејствата се доделуваат на компанија. 

Бомбора им ја обезбедува следната платформа за домаќини и сродни аналитички производи (колективно „Услуги“) на своите клиенти („Претплатници“):

Услуги

1.1 Компанија Пренапони® Analytics

Аналитички извештај што ги наведува името на компанијата, темата и резултатот на компанијата Surge® . За да се создаде резултат, Бомбора собира, складира, организира, користи и брише податоци што се анонимизирани и собрани така што не постојат лични податоци. Бомбора нема да открие никакви податоци на компанија, освен името на компанијата, темите што се пребаруваат и резултатот на компанијата Surge®. Овие извештаи се создаваат со собирање податоци од ознаки на веб -страниците на издавачите. Ознаката Бомбора (дефинирана подолу) собира IP адреса (која е анонимна и претворена во URL на компанија), метрика за ангажирање и теми (кои се одредуваат со алгоритам во реално време). Темите (врз основа на B2B таксономијата на Бомбора) се припишуваат на името на компанијата. Нашиот комерцијален алгоритам го споредува интересот на темата преку 30 милијарди интеракции за да создаде резултат. Тој резултат е нивото на интерес на компанијата за темите, споредено со текот на времето.

1.2 Публика Решенија

Решенија за публика е производ со податоци што го поддржува процесот на купување дигитални реклами или таргетирање реклами од страна на нашите клиенти. Решенија за публика и производи за мерење додаваат податоци и споделуваат ИД на колаче. Бомбора додава фирмографски и демографски податоци на ИД на колачето, само на домен (име на веб -страница) и на ниво на компанија.

Фирмографските и демографските податоци може да вклучуваат индустрија, функционална област, професионална група, приходи на компанијата, големина на компанија, стаж, донесувач на одлуки и сигнали за предвидување. Бомбора не споделува никакви податоци што би можеле да се користат за да се идентификувате Вие, индивидуален субјект на податоци.

 • Интеграција на Фејсбук : Како што е целосно опишано во „ што правиме и собираме и зошто“ , преку интеграцијата на Бомбора со Фејсбук, Бомбора прикачува публика на Фејсбук, добиена од испрекинати пораки поврзани со домени. Фејсбук ги совпаѓа овие исфрлени е -пошта со нивната база на податоци за корисници за да создаде прилагодена публика за таргетирање.
 • LinkedIn интеграција : Преку LinkedIn Marketing Platform Platform Platform, Bombora испраќа податоци за компанијата Surge® Intent како листа на домени (на пример, companyx.com) во LinkedIn. LinkedIn ги совпаѓа своите корисници со домени за да создаде соодветна публика за таргетирање во платформата за реклами на LinkedIn.

1.3 Мерење Производи

Следниот пакет на производи за мерење собира демографски и фирмографски информации. Ознаката Bombora е (термин Bombora) JavaScript или пиксел ознака поставена на веб -страниците на Претплатниците која собира податоци од секој уред што ги посетува веб -страниците на Претплатникот, вклучувајќи (1) поставување и синхронизација на уникатни идентификатори, како што се ID на колачиња или хаширана е -пошта; (2) IP адреса и информации добиени од нив, како што се град и држава, име на компанија или име на домен; (3) податоци за ниво на ангажираност, како што се време на престој, длабочина на скролување, брзина на движење и време помеѓу свитоците; (4) URL -страница на страницата и информации добиени од нив, како што се содржина, контекст и теми; (5) URL на упатување; (6) тип на прелистувач и (7) оперативен систем (колективно „Ознака Бомбора“). Секој од производите во пакетот за мерење користи информации собрани од ознаката Бомбора на различни начини за да им обезбеди на претплатниците краен производ. 

 • Потврда за публика: Со нашиот производ за верификација на публика , претплатникот става ознака на креативниот кампања. Ознаката за верификација на публика може да ги собере следните податоци за податоци кога ќе кликнете на рекламата: Единствени ИД (вклучително и ИД на колачиња), IP адреса и информации добиени како што се географија, кориснички агент, тип на прелистувач и оперативен систем (ОС).
 • Прегледи за посетители: Со нашиот производ Visitor Insights , претплатникот става ознака на нивната веб -страница. (Ние исто така ја ставивме ознаката Бомбора на нашите веб -страници). Ознаката за сознанија за посетители собира сознанија за посетителите на веб -страниците, вклучувајќи ги, но не ограничувајќи се на следните податоци: (i) целокупниот ангажман на посетителите сегментиран со високи, средни и ниски проценти; (ii) севкупниот ангажман на посетители во споредба со претходните датуми; (iii) вкупни компании, единствени корисници, сесии и прегледи на страници; (iv) вкупни компании, единствени корисници, сесии и прегледи на страници во споредба со претходните датуми; (v) ангажирање по домен на компанија сегментирано според високи, средни и ниски и (vi) единствени корисници, сесии и прегледи на страници по домен на компанија. Овие податоци може да се достават преку корисничкиот интерфејс на Бомбора, од дневна храна или директно од платформата на Google Analytics.
 • Песна за посетители : Песната за посетители се користи заедно со одредени софтверски алатки, како што е JavaScript, за мерење и собирање информации за сесијата. Ние го правиме ова со цел да го анализираме сообраќајот кон нашата веб -страница и подобро да ги разбереме потребите на нашите клиенти и посетители. Некои примери на информации што ги собираме и анализираме вклучуваат адреса за Интернет протокол („IP“) што се користи за поврзување на вашиот компјутер со Интернет; компјутер и информации за поврзување како што се типот и верзијата на прелистувачот, оперативниот систем и платформата; страницата за упатување униформни ресурси („URL“) на нашата веб -страница заедно со секоја прегледана страница, вклучувајќи датум и време.

Преку Услугите, Бомбора им дава податоци на нашите Претплатници за да им помогне подобро да се поврзат и насочат организации до кои сакаат да стигнат (ние ги нарекуваме поединците во тие организации како „Крајни корисници“). Бомбора и нејзините партнери се вклучуваат во следење на интеракциите на крајните корисници со содржина од бизнис до бизнис преку различни дигитални својства, како што се формулари за регистрација на веб-страници, додатоци, веб-страници и веб-страници (без разлика дали се пристапува преку компјутер, мобилен или таблет уред или други технологии) („Дигитални својства “). Потоа ги земаме овие податоци и ги собираме информациите собрани во демографски сегменти, како што се приходите и големината на компанијата, функционалната област, индустријата, професионалната група и стажот. Ова им помага на претплатниците да го прилагодат ангажманот врз основа на теми за кои се заинтересирани организациите и интензитетот на нивната потрошувачка .

Назад кон врвот

2. Приватност за нашите услуги

Овој дел опишува како ги собираме и користиме информациите што ги примаме или собираме од крајните корисници преку нашите услуги (ние ова го нарекуваме колективно како „ Информации за услугата “). Ова вклучува детали за видот на информации што ги собираме автоматски, видовите информации што ги добиваме од други извори и целите на тие збирки.

2.1 кои информации ги прибираме и зошто?

Информации што ги собираме автоматски:
Ние користиме и распоредуваме различни колачиња и слични технологии за следење (видете „колачиња и слични технологии“ ) за автоматски да собираме одредени информации за вашиот уред кога комуницирате со Дигитални својства што ја користат нашата технологија. Некои од овие информации, вклучувајќи ја вашата IP адреса и одредени уникатни идентификатори, може да идентификуваат одреден компјутер или уред и може да се сметаат за „лични податоци“ во одредени јурисдикции, вклучително и во Европската економска област („ЕЕА“) и Обединетото Кралство ( ОК ”). Сепак, за неговите услуги

За услугите што ги нудиме, Бомбора не собира никакви информации што ги преобразуваме инженер за да ни овозможи да ве идентификуваме лично, како што се вашето име, поштенска адреса или адреса за е -пошта . Информациите што ги собираме не се користат за да ве идентификуваме како поединец.

Ние ги собираме овие информации со доделување случаен единствен идентификатор („ UID “) на вашиот уред за прв пат кога комуницирате со Дигитален имот што ја користи нашата технологија. Овој UID потоа се користи за да ве поврзе со информации што ги собираме за вас.

Информациите што автоматски ги собираме може да вклучуваат:

 • Информации за вашиот уред , како што се видот, моделот, производителот, оперативниот систем (на пр. IOS, Android), името на операторот, временската зона, типот на мрежна конекција (на пр. Wi-Fi, мобилен), IP адресата и единствените идентификатори доделени на вашиот уред, како како идентификатор за рекламирање на iOS (IDFA) или проект за рекламирање на Android (AAID или GAID).
 • Информации за вашето однесување преку Интернет, како што се информации за активностите или дејствијата што ги преземате за Дигитални својства со кои работиме. Ова може да вклучува време поминато на веб-страница, без разлика дали скролувате или кликнувате на реклама или веб-страница, време на започнување/запирање на сесијата, временска зона, адреса на вашата веб-страница и гео-локација (вклучувајќи град, област на метро, земја, поштенски код и потенцијално географски координати ако имате овозможено услуги за локација на вашиот уред) страници и посетени времиња.
 • Информации за реклами што се прикажани, прегледани или кликнати, како што е типот на рекламата, каде што е прикажана рекламата, дали сте кликнале на неа и колку пати сте ја виделе рекламата.

Кога користите Зум или Гонг, информациите што ги собираме може да вклучуваат:

 1. информации за дневникот (печат за време и датум)
 2. IP адреса
 3. Деловна е-пошта

Информации што ги добиваме од други извори
Ние, исто така, може да ги комбинираме, споиме и/или да ги подобриме информациите што ги собираме за вас (колективно „Информации за услугата“). Ова може да ги вклучува информациите што ги собираме за вас со информации собрани од трети страни, како што се други веб-базирани и мобилни мрежи, размена и веб-страници („ Партнери “) или нашите претплатници (на пример, тие може да прикачат одредени „офлајн“ податоци во Услуги). Еве список на нашите сегашни партнери . Покрај тоа, информациите за услугата што автоматски ги собираме може да се комбинираат и да се поврзат со информации за деловниот профил што ги заклучуваме за вас, како што се: возраст, домен, функционална област, приход од домаќинството, статус на приход и промени, јазик, стаж, образование, производство, професионална група, индустрија, приходи на компанијата и нето-вредност.

Овие информации може да вклучуваат хаширани идентификатори добиени од други информации како што се адреси на е -пошта, ИД на мобилен уред, податоци за демографски податоци или интереси (како вашата индустрија, работодавач, големина на компанија, наслов или оддел за работа) и прегледана содржина или дејствија преземени врз Дигитален имот.

Ние ги користиме Услугите Информации како што следува:

 • Да им ги обезбедиме услугите на нашите Претплатници . Општо земено, ние ги користиме Информациите за услугата за да им помогнеме на претплатниците подобро да ги разберат нивните сегашни и идни клиенти и трендови на пазарот. Ова им овозможува на Претплатниците подобро да ги таргетираат и прилагодат веб -страниците, содржината, другите општи маркетинг напори и да ги измерат и оптимизираат перформансите на нивниот маркетинг.
 • Да се изградат разни заразени сегменти на податоци („ Сегменти на податоци “) . Може да ги користиме Информациите за услугата за да изградиме Сегменти на податоци поврзани, на пример, со индустријата во која се наоѓате или со видот на содржина за која се чини дека сте заинтересирани. Ние ги користиме овие Сегменти на податоци за да им помогнеме на нашите Претплатници да ги разберат нивните сопствени клиенти, ги проценуваат трендовите на клиентите и пазарот и креираат извештаи и бодување во однос на однесувањето на нивните клиенти. Сегментите на податоци, исто така, може да бидат поврзани со UID -ови, колачиња и/или ИД за рекламирање мобилни уреди.
 • Да се направи „рекламирање базирано на интерес“. Понекогаш користиме или работиме со претплатници и партнери кои користат UID -и или други информации добиени од информации како што се хаши за е -пошта. Овие информации за возврат може да бидат поврзани со колачиња и може да се користат за да ви наведат реклами што се базираат на „офлајн“ сегменти базирани на интерес-како што се вашите интереси, трансакции или демографски информации-или се користат од претплатници што ги таргетираат и анализираат таквите реклами На Ова често е познато како „рекламирање базирано на интерес“. Можете да дознаете повеќе за овој вид рекламирање на веб -страницата на DAA.
 • За да направите следење меѓу уреди. Ние (или нашите партнери и претплатници со кои работиме) може да ги користиме Информациите за услугата (на пр. IP адресите и UID) за да се обидеме да ги лоцираме истите уникатни корисници низ повеќе прелистувачи или уреди (на пр. Паметни телефони, таблети или други уреди), или да работиме со провајдерите што го прават ова со цел подобро да ги насочат рекламните кампањи кон вообичаените групи на Крајни корисници. На пример, брендот можеби сака да цели на клиенти што обично ги препознава на веб -прелистувачите преку мобилни апликации.
 • За да направите „совпаѓање со корисници“: Ние (или нашите партнери) може да ги користиме Информациите за услугите, особено различни UID -и, за да синхронизираме колачиња и други идентификатори со други партнери и претплатници (т.е. да правиме „ совпаѓање на корисници “). На пример, покрај UID -от кој е доделен Крајниот корисник во нашиот систем, ние исто така може да добиеме листа на UID -и што нашите партнери или претплатници им ги доделиле на Крајниот корисник. Кога ги идентификуваме совпаѓањата, тогаш ги известуваме нашите претплатници и партнери за да им помогнеме да направат нешто од горенаведеното, вклучително и подобрување на сопствените податоци и сегменти на податоци за рекламирање базирано на интерес или обезбедување увид на други клиенти. На пример, ние користиме прилагодена публика на Фејсбук за да одговара на корисниците.
 • Како што веруваме дека е потребно или соодветно според важечкото право, вклучително и закони надвор од вашата земја на живеење:
 1. да се усогласат со правните процеси
 2. да одговорите на барањата од јавните и владините органи, вклучувајќи ги и властите надвор од вашата земја на живеење
 3. да ги спроведеме нашите одредби и услови
 4. да ги заштитиме нашите операции или оние на која било наша филијала
 5. да ги заштитите вашите, нашите филијали и/или нашите права, приватност, безбедност или имот
 6. да ни овозможи да ги искористиме достапните лекови или да ги ограничиме штетите што може да ги претрпиме.
 • За да се оцени, да работат или да ги подобрат Услугите.

2.2 Колачиња и слични технологии

Нашите партнери и нашите претплатници користат различни UID -ови, колачиња и слични технологии за следење за автоматско собирање информации од крајните корисници во различни дигитални својства ( како што е претходно опишано погоре ). Ве молиме, прегледајте ја нашата Изјава за колачиња за дополнителни информации.

2.3 Правна основа за обработка на лични податоци (ЕЕА жители само)

Ако сте поединец од ЕЕА или Велика Британија, нашата правна основа за собирање и користење на лични информации опишани овде ќе зависи од засегнатите лични информации и специфичниот контекст во кој ги собираме. Меѓутоа, ние вообичаено се потпираме на нашите легитимни интереси за да собираме лични информации од вас, освен кога таквите интереси се надминати од вашите интереси за заштита на податоците или основните права и слободи. Онаму каде што се потпираме на нашите легитимни интереси за обработка на вашите лични информации, тие ги вклучуваат интересите опишани во делот „какви информации собираме и зошто“ погоре. Бомбора учествува во Рамката за транспарентност и согласност на IAB (TCFv2.0) и користи легитимен интерес како наша основа за собирање податоци за следниве цели:

 • Измерете ја изведбата на рекламата (Цел 7) 
 • Применувајте истражување на пазарот за да генерирате увид на публиката (Цел 9)
 • Развијте и подобрете производи (Цел 10)

Во некои случаи, ние може да се потпре на нашите согласност или имаат законска обврска да собираме лични информации од вас или може да е поинаку треба лични информации за да ја заштитите вашата виталните интереси или интересите на друго лице. Ако ние се потпираат на согласност за собирање и/или обработуваат вашите лични информации, ќе се добие таква согласност во согласност со важечките закони.

Според TCFv2 Bombora на IAB користи Согласност како наша основа за собирање податоци за следниве цели:

 • Чувајте и/или пристапувајте до информации на уред (Цел 1)
 • Создадете персонализиран профил за реклами (цели 3)

Ако имате прашања за или ви се потребни дополнителни информации во врска со правната основа врз која ги собираме и ги користиме вашите лични информации, ве молиме контактирајте не користејќи ги деталите за контакт наведени подолу или пополнете го формуларот „контактирајте не“ .

Назад кон врвот

3. Приватноста на нашите веб-страници

Овој дел опишува како собираме и користиме информации од корисниците на нашите веб-страници, посетителите на нашите веб-страници и во вообичаениот тек на нашиот бизнис во врска со нашите настани, продажни и маркетинг активности.

3.1 Информации што ги собираме

 Одредени делови од нашите веб-локации може да побараат од вас доброволно да дадете лични информации.

3.2 Информации што ни ги давате

 1. За маркетинг цели како што се барање демо, изразување интерес за добивање дополнителни информации за Бомбора или нашите услуги, претплатете се на маркетинг е -пошта. Личните информации што ги собираме може да вклучуваат:
  1. име и презиме
  2. деловна е -пошта
  3. телефонски број
  4. професионални информации (на пр. титула на работа, оддел или работна улога), како и природата на вашето барање или комуникација.
 2. Кога аплицирате за работа на нашата страница за кариера  со поднесување апликација, личните информации што ги собираме може да вклучуваат:
  1. име и презиме 
  2. поштенска адреса
  3. телефонски број 
  4. историја на вработување и детали 
  5. и-мејл адреса 
  6. параметри за контакт 
  7. професионални информации (на пр. титула на работа, оддел или работна улога), како и природата на вашето барање или комуникација
  8. Барајќи од вас доброволно да обезбедите информации за вработување во САД за еднакви можности
  9. Барајќи од вас доброволно да го дадете вашиот статус на попреченост 

3. Кога се регистрирате за сметка за да добиете пристап до корисничкиот интерфејс или примерот на Looker на Bombora, личните информации што ги собираме може да вклучуваат: 

   1. Име и презиме
   2. е -пошта 
   3. лозинка
   4. информации за дневникот (печат за време и датум)
   5. IP адреса

Вие исто така може да ни дадете лични информации со тоа што ќе не контактирате преку е -пошта или ќе пополните формулар за контакт на нашата веб -страница.

3.3 Информации ние ги собираме автоматски

Кога ја користиме нашата веб-локација, може автоматски да собираме одредени информации од вашиот уред. Во државата Калифорнија и некои земји, вклучително и земјите во Европската унија („ЕУ“) и ОК, овие информации може да се сметаат за лични податоци според законите за заштита на податоците. Информациите што автоматски ги собираме може да ја вклучуваат вашата IP адреса, единствени идентификатори (вклучувајќи идентификатори на колачиња), IP адреса, URL на страницата и URL-то на упатувачот, информации за вашиот оперативен систем, ID на вашиот прелистувач, вашата активност на прелистување и други информации за вашиот систем, врската и како комуницирате со нашите веб-страници. Можеме да ги собираме овие информации како дел од датотеките за евиденција, како и преку употреба на колачиња или други технологии за следење како што е објаснето понатаму во нашата Изјава за колачиња .

3.4 Информации што ги собираме од извори на трета страна

Можеби ќе соработуваме со одредени трети страни за да собираме информации на нашите веб -страници за да се вклучиме во анализа, ревизија, истражување, известување и да доставиме реклами за кои веруваме дека може да ве интересираат врз основа на вашата активност на нашите веб -страници и други веб -страници со текот на времето. Овие трети страни можат да постават и да пристапат до колачиња на вашиот компјутер или друг уред и исто така може да користат ознаки со пиксели, веб -дневници, веб -светилници или други слични технологии. За повеќе информации за овие практики и како да се откажете, погледнете ја нашата Изјава за колачиња .

3.5 Како ние ги користиме на информации ние ги собираме

Ние ќе ги користиме вашите лични информации за следните цели:

 • За да се одговори или да ви обезбеди информации да ви барање
 • Да се обезбеди и поддршка на нашите веб-Сајтови и Услуги
 • Ако имате сметка кај Bombora, за да испратите административни или сметка информации поврзани со вас
 • Ако имате применуваат за улога со Bombora, за вработување поврзани цели
 • За да објавите сведоштва со вашата претходна согласност
 • За да комуницира со вас во врска со нашата настани или нашиот партнер настани
 • За да ви обезбедиме маркетинг и промотивни комуникации (каде што тоа е во согласност со вашите маркетинг параметри или други информации за нашите услуги).
 • Да ги почитуваат и спроведуваат применливи законски услови, договори и политики
 • За спречување, откривање, одговори и заштита од потенцијалните или реалните побарувања, обврски, забрането однесување и криминална активност
 • За други деловни цели, како на пример анализа на податоци и идентификување на користење трендови, утврдување на ефективноста на нашите маркетинг и да се подобри, да ги прилагодите и подобрување на нашите веб-Сајтови и Услуги
 • За внатрешни деловни цели, вклучително, но не ограничувајќи се на моделирање на податоци и обука на нашите алгоритми за зголемување на точноста на нашите модели.
 • За оперативни и безбедносни цели поврзани со нашиот бизнис.

Назад кон врвот

4. Општи информации

Во овој дел се опишува како вашата информација да се сподели детали за колачиња и други следење технологии, вашите податоци за заштита на правата и други општи информации.

4.1 Како да ги споделуваме вашите информации

Вашите лични информации собрани од нашите Услуги и веб-Сајтови можат да бидат откриени, како што следува:

 • Претплатници и партнери . Ако сте краен корисник, ги споделуваме информациите за услугата со претплатниците и партнерите за цели релевантни за нашата деловна врска со нив и за целите опишани во ова Известување за приватност. Нашите претплатници и партнери се должни да ги користат информациите што ги добиваат во согласност со важечките закони и договорите со нашите претплатници.
 • Продавачи, консултанти и даватели на услуги. Исто така, ги споделуваме информациите за услугата со различни даватели на услуги од трети страни за да ни помогнат да работиме, обезбедуваме, следиме, работиме и оценуваме со услугите. Примери за ова вклучуваат помош со техничка, оперативна или хостинг поддршка, софтвер и безбедносни услуги или овозможување други услуги што ги нудиме. На пример, информациите кои ги собираме за вработување апликации се дели со ефект на стаклена градина Софтвер, Inc . Софтверот што го користиме за регрутирање менаџмент. Ние исто така користиме GoodHire за да спроведеме проверки на позадината на кандидатите за вработени.
 • Партнери за рекламирање веб -страници. Може да соработуваме со рекламни мрежи и размена на трети страни за да прикажуваме реклами на нашите веб -страници, или да управуваме и да ги сервираме нашите реклами на други страници и може да ги споделиме вашите лични информации со нив за оваа намена.
 • Витални интереси и законски права . Може да откриеме информации за вас ако сметаме дека е неопходно да се заштитат виталните интереси или законски права на Бомбора, вие или кое било друго лице.
 • Корпоративни филијали и трансакции. Го задржуваме правото да ги доставиме вашите информации до нашите филијали (значи секоја подружница, матична компанија или компанија под заедничка контрола со Бомбора).
 • Потенцијални стекнувачи на нашиот бизнис. Ако Bombora е вклучена во спојување, стекнување или продажба на сите или дел од нејзините средства (или длабинска анализа поврзана со таква потенцијална трансакција), вашите информации може да бидат споделени или префрлени како дел од таа трансакција со релевантниот потенцијален купувач. агенти и советници, како што е дозволено со закон. Ве молиме имајте предвид дека секој потенцијален купувач ќе биде информиран дека треба да ги користи вашите информации само за целите откриени во ова Известување за приватност.
 • Усогласеност со законите. Можеме да ги откриеме вашите информации на кое било надлежно тело за спроведување на законот, регулатор, суд на владина агенција или друга трета страна каде што веруваме дека е неопходно откривање:
  з) како прашање на важечки закон или пропис
  ii) да ги оствариме, воспоставиме или браниме нашите законски права
  iii) да ги заштити правата или безбедноста на вашите витални интереси или оние на кое било друго лице.

Ако сте резидент на ЕЕА и до степен до кој ни е дозволено да го сториме тоа, ние ќе ги обезбедиме вашите податоци со соодветна заштита и ќе ви обезбедиме претходно писмено известување за секое барање за давање информации до кое било надлежно тело за спроведување на законот, регулатор, судска владина агенција или друга трета страна во Соединетите држави за да можете да поднесете жалба и да го запрете откривањето на вашите информации. 

Кога Бомбора ги обезбедува своите услуги, податоците што ги собираме се припишуваат на компанија и ние не ги менуваме податоците за да ве идентификуваме лично, па можеби нема да можеме да ви доставиме такво известување.

4.2 Колачиња и други следење технологии

Ние користиме колачиња и слична технологија за следење („ Колачиња “) на нашите веб -страници за да собираме и користиме лични информации за вас. За повеќе информации за видовите колачиња и другите технологии за следење што ги користиме, зошто и како можете да ги контролирате колачињата, погледнете ја нашата Изјава за колачиња .

Назад кон врвот

5. Управување со вашите лични информации со нас

Важно е да ви обезбедиме алатки за да приговарате и да ја ограничите продажбата на вашите податоци или да ја повлечеме согласноста. Во секое време имате право да знаете, да пристапите или да управувате со податоците што можеби сме ги собрале за вас од трети страни. Имајте предвид, за да помогнеме во заштитата на вашата приватност и одржување на безбедноста, може да преземеме чекори за да ја потврдиме вашата идентификација преку безбедниот административен софтвер што го користиме за управување со барањето за приватност.

Како што е дозволено според важечкиот закон, можеби ќе треба да ни дадете некои дополнителни информации за да ни овозможите да ги идентификуваме личните информации што ги имаме за вас и да се осигураме дека точно го исполнуваме вашето барање. Поставувањето на проверливо барање на потрошувачите не бара од вас да креирате сметка кај нас. Информациите што ги давате во оваа форма ќе се користат само за:
I. идентификувајте ја платформата и/или деловните податоци што ги барате
II. одговарајќи на вашето барање.

5.1 Податоци се предмет на барањата и на вашите податоци за заштита на правата

За да поднесете барање, пополнете го формуларот за барање за субјектот на податоци. Откако ќе поднесете барање, Бомбора ќе го обработи и ќе одговори на вашето барање во временската рамка дозволена според важечкиот закон. Можете исто така да испратите е-пошта на privacy@bombora.com со какви било прашања или прашања што ги имате во врска со вашите податоци.

Доколку е применливо, одговорот што го даваме може да ги објасни и причините зошто не можеме да се согласиме со барањето.

Можете да се откажете од примање промотивни е-пораки од нас со кликнување на врската „отпишете“ во е-поштата или со пополнување на горната форма. Ако одлучите повеќе да не добивате маркетинг информации, сè уште може да комуницираме со вас во врска со вашите безбедносни ажурирања, функционалноста на производот, одговорите на барањата за услуги или други трансакциски, немаркетиншки или административни цели.

Покрај другите права што се дискутирани во оваа политика, потрошувачите, кои се потрошувачи (како што е дефинирано со важечкиот државен закон за приватност) лоцирани во Колорадо, Конектикат, Јута или Вирџинија или други држави со важечки закони за приватност, откако ќе станат ефективни („Применливи држави ”), имаат право да поднесат барање:

 • да ги знаеме личните информации што можеби сме ги собрале, користеле или споделиле.
 • за пристап до личните информации што можеби сме ги собрале, користеле или споделиле,
 • да не бидете дискриминирани за користење на кое било од вашите права дадени според важечките државни закони за приватност
 • да ги менуваме, ажурираме, пренесуваме податоците што можеби сме ги собрале користени или споделени
 • да ги избришете или поправите вашите лични податоци што можеби сме ги собрале, користеле или споделиле,
 • да се откажете од „продажба“ и „споделување“, вклучително и насочено рекламирање

За да поднесете такво барање ве молиме пополнете го формуларот за барање за субјектот на податоци. Откако ќе поднесете барање, Бомбора ќе го обработи и ќе одговори на вашето барање во временската рамка дозволена според важечкиот закон. Можете исто така да испратите е-пошта на privacy@bombora.com со какви било прашања или прашања што ги имате во врска со вашите податоци.

Можеби имате право да се жалите на одлуката во врска со вашите права што ја донесуваме, но со која не се согласувате. За да го направите тоа, контактирајте не на privacy@bombora.com .

Жителите на ЕЕА/Велика Британија или Швајцарија:

 • Може да побарате пристап до, или ние да ги промениме, ажурираме или избришеме вашите лични информации , во секое време со пополнување на горната форма. Ве молиме имајте предвид дека може да наметнеме мала такса за пристап и откривање на вашите лични информации, каде што е дозволено според важечкиот закон, кој ќе ви биде соопштен.
 • Покрај тоа, ако сте жител на ЕЕА, можете да се спротивставите на обработката на вашите лични информации, побарајте од нас да ја ограничиме обработката на вашите лични информации или да побарате преносливост на вашите лични информации . За да ги искористите овие права, пополнете го горниот формулар.
 • Можете да се откажете од примање промотивни пораки од нас со кликнување на врската „откажете се“ во е-поштата или со пополнување на горната форма. Ве молиме погледнете „вашите избори“ за повеќе информации во врска со изборот за откажување. Ако одлучите повеќе да не добивате информации за маркетинг, ние сепак може да комуницираме со вас во врска со вашите безбедносни ажурирања, функционалност на производот, одговори на барања за услуги или други трансакциски, не-маркетиншки или административни цели.
 • Ако ги собравме и обработивме вашите лични информации со ваша согласност, тогаш можете да ја повлечете вашата согласност во секое време . Повлекувањето на вашата согласност нема да влијае на законитоста на која било обработка што ја спроведовме пред вашето повлекување, ниту пак ќе влијае на обработката на вашите лични информации извршени врз основа на законски основи за обработка, освен согласност.
 • Имате право да се жалите до органот за заштита на податоците за нашето собирање и користење на вашите лични податоци. Кликнете овде за да пристапите до деталите за контакт за органите за заштита на податоците во ЕЕА . Ако сте потрошувач и сакате да отворите случај за заштита на приватност од Швајцарија и САД, кликнете овде за да поднесете барање .

Залагајќи се надвор од продажба на лични информации

Во прилог на правата за заштита на податоците наведени во ова Известување за приватност, доколку сте потрошувач, Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија од 2018 година, изменет со „CPRA“ (Граѓанскиот законик на Калифорнија, член 1798.100 и понатаму) („CCPA“) им обезбедува на потрошувачите право да се откажете од „продажбата“ и „споделувањето“, вклучително и насочено рекламирање на нивните лични информации, прегледување, бришење, пренесување, менување на податоците што Bombora можеби ги собрала од вас и да го знае следново:

 • Категории на лични податоци што се собрани за вас;
 • Категории на извори од кои лични податоци се собираат;
 • Бизнис или за рекламни и комерцијални цели за собирање на вашите лични информации;
 • Категории на трети лица со коишто имаме дели вашите лични информации;
 • Специфични парчиња на личните податоци што се собрани за вас.

Во согласност со Веб-страница, овие се на категории на информации, ние може да се собираат за вас и целите ние може да се користи. Категории на лични податоци ние може да се собираат за вас или за вашата употреба на нашите веб-Сајт во текот на изминатите дванаесет (12) месеци:

 • Идентификатори како вистинско име, единствен личен идентификатор, идентификатор преку Интернет; Интернет протокол адреса, е -пошта, работна позиција и име на компанија;
 • Лични: како име, образование, информации за вработување;
 • Заштитени карактеристики на класификација како што се возраста и полот;
 • Интернет или друга слична активност на мрежа како што се историја на прелистување, историја на пребарување, информации за интеракцијата на потрошувачот со веб -страница, апликација или реклама;
 • Гео податоци за локацијата, како што се метро област, земјата, поштенски код и потенцијално geographic врши координација ако имате вклучено услуги за локација на вашиот уред.

За цели на вработување и апликација за работа:

 • Идентификатори: како што се име и адреса домашна адреса, телефонски број и адреса за е -пошта;
 • Заштитени карактеристики на класификација според Законот за ОО: како што се возраста, полот и статусот на попреченост;
 • Лични информации: име и адреса домашна адреса, телефонски број, адреса за е -пошта, образование, вработување, историја на вработување;
 • Професионални или информации поврзани со вработување: како што се вашата апликација за работа, биографија или CV, пропратно писмо, референци, историја на образование, историја на вработување, без разлика дали сте предмет на претходни обврски на работодавачот и информации што ги даваат упатувачите за вас, референци, јазични способности, детали за образование и информации што ги ставате јавно достапни преку барање работа или веб -страници за вмрежување во кариера;

Можете да добиете повеќе информации за категориите лични информации во „што правиме и собираме и зошто“ .

Ние се добие на категории на лични информации наведени погоре од следниве категории на извори:

За цели на вработување 

 • Веб -страници за табла за работа што може да ги користите за да аплицирате за работа кај нас;
 • Претходни работодавачи кои ни даваат референци за вработување

Можете да добиете повеќе информации за изворите на лични информации во „информации што ги собираме“ . Ова се деловните или комерцијалните цели за кои се собрани личните информации:

 • За да се исполнат или задоволат причина сте ги дале информациите. На пример, ако ги споделите вашето име и контакт информации на барање демо, цитат или постави прашање во врска со нашите производи или услуги, ние ќе го користат лични информации за да одговори на вашето барање.
 • Да се обезбеди поддршка, да го персонализирате, и развој на нашата Веб-страница, производи и Услуги.
 • За да го персонализирате вашиот веб-Сајт искуство и да се достави содржини и производи и услуги придонеси се релевантни за вашите интереси, вклучувајќи насочено нуди и реклами преку нашата Веб страница, страници на трети лица, и преку е-маил (со ваша согласност, каде што е потребно со закон)
 • За тестирање, истражување, анализа и развој на производот, вклучувајќи да се развие и да се подобри нашата интернет Страница, производи и Услуги.

Можете да добиете повеќе информации за деловни или комерцијални цели за кои се собираат личните информации во деловите „што правиме и собираме и зошто“ и „како ги користиме информациите што ги собираме“ .

Ова се категории на трети страни со кои ги споделивме вашите лични податоци:

 • Податоци агрегатори.
 • Практики за вработување

Можете да добиете повеќе информации за третите страни со кои сме ги споделиле вашите податоци во „како ги споделуваме вашите информации“ . Во претходните (12) месеци, Бомбора можеби ги продаде следните категории лични информации:

 • Идентификатори
 • Лични
 • Заштитени класификација карактеристики
 • Интернет или друга слична активност на мрежата
 • Гео локација

Ќе имаат право да бараат одредени информации за нашите откривање на лични информации на трети лица за нивни сопствени директен маркетинг цели во текот на претходната календарска година. Ова барање е слободен. Можете исто така имаат право да не бидат дискриминирани за остварување на било кое од правата наведени.

Жителите на Калифорнија, исто така, може да назначат агент кој ќе поднесе барања за остварување на вашите права според CCPA. Како што беше наведено погоре, Bombora ќе преземе чекори и за да го потврди идентитетот на лицето кое сака да ги оствари своите права и да потврди дека вашиот агент е овластен да поднесе барање во ваше име преку обезбедување на нас потпишано полномошно. Може да поднесете проверливо барање од потрошувачите за пристап или преносливост на податоци само двапати во текот на една календарска година.

Residentsителите на Калифорнија можат да ги остварат вашите права опишани во овој дел со посета на образец за барање приватност за да ги остварите и правото да ги знаете податоците што може да ги имаме за вас. Право да бараме бришење на податоците што може да ги имаме за вас. Кликнете овде за да се откажете од продажба на вашите лични податоци. Исто така, можете да ги остварите овие права со е -пошта на е -пошта privacy@bombora.com со тема „Права на приватност на CA“.

5.2 Вашиот избор

Залагајќи се надвор од Bombora колачиња

Доколку сакате да се откажете од следењето од нас преку колачиња (вклучително и да се откажете од примање реклами од нас од интерес), одете на нашата страница за откажување .

Кога ќе се откажете, ние ќе ставиме колаче Bombora на или на друг начин ќе го идентификуваме вашиот прелистувач на начин што ќе ги информира нашите системи да не снимаат информации поврзани со вашите деловни истражувачки активности. Сепак, имајте предвид дека ако пребарувате на веб од повеќе уреди или прелистувачи, ќе треба да се откажете од секој уред или прелистувач за да се осигураме дека спречуваме следење на персонализација на сите нив. Од истата причина, ако користите нов уред, промените прелистувачи, избришете колаче за исклучување Bombora или исчистите сите колачиња, ќе треба повторно да ја извршите оваа задача за исклучување. За да дознаете повеќе за употребата на колачиња и како да се откажете од колачиња од трети страни, погледнете ја нашата Изјава за колачиња .

Залагајќи се надвор од интерес-врз основа на рекламирање и од колачињата

Може да се откажете од рекламирање засновано на интерес од бројни компании кои овозможуваат такво рекламирање на веб-локациите на тие здруженија. За да го направите ова, пристапете до порталот за откажување на DAA . Можете исто така да се откажете од некои од партнерите за рекламирање засновани на интерес со кои работиме со одење на страницата за избор на потрошувачите на Иницијативата за мрежно рекламирање ( NAI ) .
Може да се откажете од таргетирање на реклами што се заснова на вашите активности низ мобилните апликации и со текот на времето, преку „поставките“ на вашиот уред.

Откажување од рекламирање засновано на интерес во мобилни апликации

Нашите претплатници и партнери може да ви прикажуваат реклами засновани на интерес во мобилни апликации врз основа на вашата употреба на нив со текот на времето и преку апликации кои не се поврзани. За да дознаете повеќе за овие практики и како да се откажете, посетете ја https://youradchoices.com/ , преземете ја мобилната апликација AppChoices на DAA и следете ги упатствата дадени во мобилната апликација AppChoices.

Хаширани е-пошта

Може да се откажете од употребата на податоци поврзани со хаширани или шифрирани адреси на е-пошта со посета на Рекламирање усогласено со публика на NAI.

Назад кон врвот

6. Други важни информации во

6.1 безбедност на Податоци

Bombora презема мерки на претпазливост дизајнирани да ги заштити податоците и информациите кои се под нејзина контрола од злоупотреба, загуба или промена. Bombora воведе соодветни технички и организациски мерки дизајнирани да ги заштитат информациите што ги собира преку своите услуги и веб-страници. Безбедносните мерки на Bombora вклучуваат технологија и опрема за да помогнеме во заштитата на нашите информации, одржува безбедносни мерки во врска со тоа кој може и не смее да пристапи до нашите информации. Се разбира, ниту еден систем или мрежа не може да обезбеди или гарантира целосна безбедност, а Bombora се оградува од секаква одговорност што произлегува од употребата на Услугата или од хакерски настани или упади од трета страна.

6.2 Деца

Нашите веб-страници и услуги не се наменети за деца под 18 години. Ако знаете за личните податоци што ги собравме од дете под 18 години, ве молиме да не контактирате преку еден од методите наведени во делот „контактирајте со нас“ . Ако имате 16 години или повеќе и жител на Калифорнија, имате право да не упатите да не ги продаваме вашите лични податоци во секое време („право на откажување“). Ние не собираме, складираме или продаваме лични информации на потрошувачи кои се под 18 години.

6.3 Други веб-сајтови

Услугите или веб -страниците може да содржат линкови до или интеграции со други страници што Bombora не ги поседува или работи. Ова вклучува линкови од претплатници и партнери кои можат да го користат логото на Бомбора во договор за ко-брендирање, или веб-страници и веб-услуги со кои работиме за да ги обезбедиме Услугите. На пример, може да спонзорираме настан или да обезбедиме услуги во врска со други бизниси. Bombora не контролира и не е одговорен за страниците, услугите, содржината, производите, услугите, политиките или практиките на овие страни.

Исто така, ако дозволата за Оператор на Информации да се собираат и да се користи преку веб-сајт со користење на Услуги, ќе се изборот да ги обелодени информациите за двете Bombora и на трети лица со чии бренд веб-сајт е поврзан. Ова Известување за Приватноста само се уредуваат Bombora употреба на вашиот Оператор за Информација не се користи на било која информација од страна на која било друга партија.

6.4 Меѓународниот трансфер на податоци

Нашите сервери и капацитети што ги одржуваат нашите веб -страници, услуги и информациите што ги собираме работат во Соединетите држави. Со тоа, ние сме меѓународен бизнис, и нашата употреба на вашите информации нужно вклучува пренос на податоци на меѓународна основа. Ако сте лоцирани во Обединетото Кралство Европската Унија, Канада или на друго место надвор од Соединетите држави, имајте предвид дека информациите што ги собираме може да се пренесат и обработуваат во Соединетите држави и други применливи територии во кои законите за приватност можеби не се толку сеопфатни како или еквивалентно на оние во земјата каде што живеете и/или сте државјанин.

Меѓутоа, преземавме соодветни заштитни мерки за да бараме вашите лични информации да останат заштитени во согласност со ова Известување за приватност. Ова вклучува спроведување на Стандардните договорни клаузули на Европската комисија за пренос на лични информации помеѓу компаниите од нашата група, кои бараат од сите компании од групацијата да ги заштитат личните информации што ги обработуваат од ЕЕА во согласност со законот за заштита на податоците на Европската унија. Нашите стандардни договорни клаузули може да се обезбедат на барање. Имаме имплементирано слични соодветни заштитни мерки со нашите даватели на услуги и партнери од трети страни и дополнителни детали може да се дадат на барање.

6.5 задржување на Податоците и бришење

Ние го задржи лични информации што ги собираме од вас каде имаме тековен легитимен бизнис треба да го направите тоа (на пр., да бидат во согласност со важечките законски, даночни или сметководствени барања, за спроведување на нашите договори или во согласност со нашите законски обврски).

Кога ние немаме тек легитимен бизнис треба да ги обработуваат вашите лични податоци, ние ќе ги или избришете или anonymize тоа. Ако тоа не е возможно (пр. поради вашите лични податоци е зачувана во резервната архиви), тогаш ние ќе безбедно чување на вашите лични информации и да се изолира од било која понатамошна обработка до бришење е можно.

6.6 Промени во нашата заштита на личните податоци

Може да го ревидираме ова Известување за приватност од време на време за да ги одразиме промените во нашите практики или во важечкиот закон. Кога таквите промени се материјални по природа, ќе ве известиме или со видно објавување на известување за таквите промени пред да ги спроведете или со директно испраќање известување. Ве охрабруваме периодично да го прегледувате ова Известување за приватност. Секогаш ќе го прикажуваме датумот на најновиот датум на измена на Известувањето за приватност на врвот на страницата за да можете да кажете кога последен пат е ревидирано.

6.7 Контактирајте со нас

Ако имате какви било прашања во врска со ова Известување за приватност или практиките за приватност на Бомбора, ве молиме контактирајте ја нашата Канцеларија за заштита на податоци со поднесување на формуларот „контактирајте со нас“ или по пошта користејќи ги деталите дадени подолу:

НАС и ЕЕА Жители

Внимание: Хавона Мадама, главен директор за приватност - 102 Madison Ave, кат 5 Њујорк, NY 10016

Ако сте жител на ЕЕА и ОК, вашиот контролор на податоци е Bombora, Inc. Седиштето на Bombora е во Њујорк, Њујорк, САД. Дознајте повеќе за нас и нашите услуги .

Назад кон врвот

7. Рамка за транспарентност и согласност на IAB Европа

Бомбора учествува во Рамката за транспарентност и согласност на IAB Европа (TCFv2) и е во согласност со нејзините спецификации и политики. Идентификацискиот број на Бомбора во рамките е 163.

8. Метрика за барање на потрошувачи на CCPA

Назад кон врвот