Последно освежено: 05/25/2018

Ова Колаче Изјава објаснува како Bombora, Inc. и неговата група компании колективно ("Bombora", "ние", "нас"и "наш") користи cookies и слични технологии за да се препознае кога ќе ја посетите нашата веб-сајтови на Bombora.com и NetFactor.com ("веб-Сајт"). Тоа го објаснува она што овие технологии се и причината зошто ние го користиме нив, како и вашите права за контрола на нашите употреба на нив.

Кои се колачиња?
Cookies се мали датотеки со податоци кои се сместени на вашиот компјутер или мобилен уред кога ќе ја посетите веб-сајт. Колачињата се широко користени од страна на сопственици на вебсајт со цел да ги направат своите веб-сајтови на работа или да работат поефикасно, како и да се обезбеди известување на информации.

Cookies поставени од страна на веб-сајтот на сопственикот (во овој случај, Bombora) се нарекува "прва партија колачиња". Колачиња поставени од други партии од веб-сајтот на сопственикот се нарекува "за трети лица колачиња". За трети лица колачиња им овозможи на трета страна карактеристики или функционалноста да бидат обезбедени на или преку веб-страница (на пр. рекламирање, интерактивни содржини и analytics). Страните кои го поставите овие трети лица колачиња може да го препознае вашиот компјутер и кога тоа посети на веб-страница во прашање и, исто така, кога го посети некои други веб-сајтови.

Зошто ние ги користиме колачињата?
Ние ги користиме прва партија и за трети лица колачиња за неколку причини. Некои колачиња се потребни за технички причини, со цел за нашите веб-страници, за да ја работат, и ние се однесуваат на овие како "суштински" или "строго неопходни" колачињата. Други колачиња (cookies исто така ни овозможуваат да го следиме и целна интересите на нашите корисници за да го подобрат искуството на нашата веб-Сајтови. Трети страни служат колачиња преку нашите веб-Сајтови за огласување, analytics и други цели. Имаме односи со други веб-сајтови кои се согласуваат да се пласираат нашите колачиња кои ни дозволуваат да се следи и целна интерес на компании во одредени теми ("Платформа Cookies"). Ова е опишани подетално подолу.

Одредени видови на првиот и за трети лица колачиња сервира преку нашите веб-Сајтови и целите што ги извршуваат се опишани во табелата подолу (ве молиме имајте во предвид дека одредени колачиња служел може да се разликуваат во зависност од одредени веб-страница што ја посетувате):

 Видови на колачиња Кој служи овие колачиња Како да се одбие
Од суштинско значење веб колачиња: колачињата се апсолутно неопходни за да ви обезбеди со услуги достапни преку нашите веб-сајтови и да користите некои од неговите карактеристики, како што се пристап до безбедна области. – Никој Бидејќи овие колачиња се апсолутно неопходни за реализација на веб-сајтови до вас, вие не може да се одбие нив. Можете да блокирате или избришете ги со менување вашиот прелистувач поставувања сепак, како што е опишано подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?".
Ефикасноста и функционалноста на колачиња: колачињата се користи за подобрување на ефикасноста и функционалноста на нашиот веб-Сајтови, но не се од суштинско значење за нивната употреба. Сепак, без овие cookies, некои функционалност (како видео) може да станат недостапни. Vimeo
Hubspot
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?" Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
Analytics и прилагодување колачиња: колачињата се соберат информации што се користи или во збирна форма да ни помогне да разбереме како нашите веб-Сајтови се користи или како се ефективни маркетинг кампањи се, или да ни помогнат да се прилагодите на нашите веб-сајтови за вас. Google
Ensighten
SurveyMonkey
Пулсот На Увид
Visistat
Bombora
Netfactor
Hubspot
– Ниту еден Платформа
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
Рекламирање колачиња: колачињата се користи за да се направи рекламни пораки се повеќе релевантни за вас. Тие вршат функции како и спречување на истото од ад континуирано reappearing, осигурувајќи дека рекламите се правилно прикажан за рекламни, а во некои случаи и избирање на реклами, кои се базираат на вашите интереси Adroll
Трговскиот Биро
Terminus
– Во Платформата Bombora користи колачиња од ml314.com домен
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
На социјалните мрежи колачиња: колачињата се користи за да ви овозможи да споделуваат страници и содржини што ќе најдете интересни на нашата веб-Сајтови преку трети лица, на социјалните мрежи и други сајтови. Овие колачиња, исто така, може да се користи за рекламни цели премногу. Твитер
Facebook
Скопје
– Ниту во Платформа
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.

Она што за другите следење технологии, како и web beacons?
Cookies не се само начин да се признае или песната посетителите на веб-сајтот. Ние може да користиме други, слични технологии од време на време, како и web beacons (понекогаш се нарекува "следење пиксели" или "јасна gifs"). Овие се мали графички датотеки кои содржат уникатен идентификатор што ни овозможи да се препознае кога некој го посети нашиот веб-Сајтови или отвори некој e-mail што имаме ги испрати. Ова ни овозможува, на пример, да се врши мониторинг на сообраќајот модели на корисници од една страна во рамките на нашата веб-Сајтови за друга, за да се испорача или комуницира со колачиња, за да се разбере дали сте дошле на нашата веб-Сајтови од онлајн реклама прикажана на трети лица веб-сајт, за да се подобрат перформансите на сајтот, и да се измери успехот на e-mail маркетинг кампањи. Во многу случаи, овие технологии се потпираат на колачиња (cookies за да функционира правилно, и така опаѓа колачиња ќе го нарушат нивното функционирање.

Не користите Флеш колачиња или Локалните Заеднички Предмети?
Нашите веб-Сајтови може да го користи за Складирање за да се овозможи сајт персонализација и web analytics. Нашите веб-страници, не користете "Флеш Колачиња" (исто така познат како на Локално Заеднички Предмети или "LSOs").

Ако не сакате Флеш Cookies сместени на вашиот компјутер, можете да ги прилагодите поставките на вашиот Flash player за да го блокира Флеш Колачиња складирање користење на алатки кои се содржани во веб-Сајт за Складирање Паното за Поставки. Исто така, можете да контролирате Флеш Колачиња со одење на Глобалната Складирање Паното за Поставки и следниве инструкции (кои може да вклучуваат упатства во кои се објаснува, на пример, како да ги брише постоечките Флеш Колачиња (нарекува "информација" на Macromedia сајт), како да се спречи Флеш LSOs од се стави на вашиот компјутер без да се праша, и (на Flash Player 8 и подоцна) како да блокира Флеш Колачиња, кои не се доставуваат од страна на операторот на страница ви се на во тоа време).

Ве молиме имајте предвид дека поставување на Flash Player за да го ограничи или да го ограничи прифаќање на Флеш Колачињата може да се намали или спречи функционалноста на некои Флеш апликации, вклучувајќи ги и, потенцијално, Flash апликации, кои се користат во врска со нашите услуги или интернет содржини.

Дали ви се служи насочени рекламирање?
Трети лица може да им служи на cookies на вашиот компјутер или мобилен уред за да им служи на рекламирање преку нашата веб-Сајтови. Овие компании може да го користат информации за вашите посети на овој и други веб сајтови со цел да обезбеди релевантни реклами за стоки и услуги кои може да бидат заинтересирани. Тие, исто така може да користи технологија што се користи за да се измери ефективноста на рекламите. Ова може да се постигне со нив со користење на колачиња (cookies или web beacons за да се соберат информации за вашите посети на овој и други веб-сајтови со цел да обезбеди релевантни реклами за стоки и услуги од потенцијален интерес за вас. Информации собрани преку овој процес не ни овозможуваат или со нив да се идентификуваат вашето име, детали за контакт или други лично идентификување на деталите, освен ако не изберете да се обезбедат овие.

Како можам да го контролирам колачиња?

Вие имате право да одлучи дали да ги прифатите или одбиете колачиња. Можете да вежба вашата cookie параметри со кликнување на соодветната вратиш линковите во табелата погоре.

Може да се постави или да се измени вашиот веб прелистувач контроли за да се прифати или да го одбие колачиња. Ако одлучите да ја одбиете колачиња, си уште можете да ги користите нашите веб-сајт иако вашиот пристап до некои функционалност и области на нашата веб-страница може да биде ограничено. Како средство со кое ќе може да го одбие колачиња преку вашиот веб пребарувач контроли се разликуваат од browser-за-пребарувачот, можете да го посетите вашиот прелистувач за мени за помош за повеќе информации.

Покрај тоа, повеќето рекламни мрежи ви нудиме начин како да се вратиш на таргетирани реклами. Ако сакате да дознаете повеќе информации, ве молиме посетете ја https://optout.aboutads.info/ или www.youronlinechoices.com.

Колку често ќе го ажурира ова Колаче Изјава?
Ние може да го ажурира ова Колаче Изјава од време на време, со цел да се одрази, на пример, промени на колачиња ние употреба или за други оперативни, правни или регулаторни причини. Ве молиме затоа се ре-посета на ова Колаче Изјава редовно да останете информирани за нашите употребата на колачиња и сродните технологии.

Датумот на горниот дел на ова Колаче Изјава покажува кога последен пат обновено.

Каде може да добијам повеќе информации?
Ако имате било какви прашања во врска со нашата употреба на cookies или други технологии, ве молиме ни e-mail на privacy@bombora.com.