бомбора

Притиснете "Enter" за да пребарувате или "Esc" за да се откажете

Последно освежено: 05/25/2018

Ова Колаче Изјава објаснува како Bombora, Inc. и неговата група компании колективно ("Bombora", "ние", "нас"и "наш") користи cookies и слични технологии за да се препознае кога ќе ја посетите нашата веб-сајтови на Bombora.com и NetFactor.com ("веб-Сајт"). Тоа го објаснува она што овие технологии се и причината зошто ние го користиме нив, како и вашите права за контрола на нашите употреба на нив.

Што се колачиња?
Колачињата се мали датотеки со податоци што се ставаат на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате веб-локација. Колачињата се широко користени од сопствениците на веб-страниците со цел да ги направат нивните веб-локации да функционираат или да работат поефикасно, како и да обезбедат информации за известување.

Cookies поставени од страна на веб-сајтот на сопственикот (во овој случај, Bombora) се нарекува "прва партија колачиња". Колачиња поставени од други партии од веб-сајтот на сопственикот се нарекува "за трети лица колачиња". За трети лица колачиња им овозможи на трета страна карактеристики или функционалноста да бидат обезбедени на или преку веб-страница (на пр. рекламирање, интерактивни содржини и analytics). Страните кои го поставите овие трети лица колачиња може да го препознае вашиот компјутер и кога тоа посети на веб-страница во прашање и, исто така, кога го посети некои други веб-сајтови.

Зошто користиме колачиња?
Ние користиме колачиња од прва и трета страна од неколку причини. Некои колачиња се потребни од технички причини за да можат нашите веб-страници да работат, а ние ги нарекуваме „суштински“ или „строго неопходни“ колачиња. Другите колачиња исто така ни овозможуваат да ги следиме и насочуваме интересите на нашите корисници за да го подобриме искуството на нашите веб-страници. Трети страни служат колачиња преку нашите веб-страници за рекламирање, аналитика и други цели. Имаме односи со други веб-локации кои се согласуваат да ги пласираат нашите колачиња кои ни овозможуваат да го следиме и насочуваме интересот на компаниите за одредени теми („Колачиња на платформата“). Ова е подетално опишано подолу.

Одредени видови на првиот и за трети лица колачиња сервира преку нашите веб-Сајтови и целите што ги извршуваат се опишани во табелата подолу (ве молиме имајте во предвид дека одредени колачиња служел може да се разликуваат во зависност од одредени веб-страница што ја посетувате):

 Видови на колачињаКој служи овие колачињаКако да се одбие
Од суштинско значење веб колачиња: колачињата се апсолутно неопходни за да ви обезбеди со услуги достапни преку нашите веб-сајтови и да користите некои од неговите карактеристики, како што се пристап до безбедна области.– НикојБидејќи овие колачиња се апсолутно неопходни за реализација на веб-сајтови до вас, вие не може да се одбие нив. Можете да блокирате или избришете ги со менување вашиот прелистувач поставувања сепак, како што е опишано подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?".
Ефикасноста и функционалноста на колачиња: колачињата се користи за подобрување на ефикасноста и функционалноста на нашиот веб-Сајтови, но не се од суштинско значење за нивната употреба. Сепак, без овие cookies, некои функционалност (како видео) може да станат недостапни.Вимео
Хабспот
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?" Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
Analytics и прилагодување колачиња: колачињата се соберат информации што се користи или во збирна форма да ни помогне да разбереме како нашите веб-Сајтови се користи или како се ефективни маркетинг кампањи се, или да ни помогнат да се прилагодите на нашите веб-сајтови за вас.Гугл
Просветлете се
SurveyMonkey
Увид во пулсот
Визистат
Бомбора
Нетфактор
Хабспот
– Нема за платформата
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
Рекламирање колачиња: колачињата се користи за да се направи рекламни пораки се повеќе релевантни за вас. Тие вршат функции како и спречување на истото од ад континуирано reappearing, осигурувајќи дека рекламите се правилно прикажан за рекламни, а во некои случаи и избирање на реклами, кои се базираат на вашите интересиАдресирајте
Трговскиот биро
Терминал
– Во платформата Bombora користи колачиња од доменот ml314.com
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.
На социјалните мрежи колачиња: колачињата се користи за да ви овозможи да споделуваат страници и содржини што ќе најдете интересни на нашата веб-Сајтови преку трети лица, на социјалните мрежи и други сајтови. Овие колачиња, исто така, може да се користи за рекламни цели премногу.Твитер
Фејсбук
LinkedIn
– Нема во платформата
За да се одбие овие колачиња, ве молиме следете ги инструкциите подолу под наслов "Како можам да го контролирам колачиња?"Алтернативно, ве молиме кликнете на релевантни вратиш линкови во "Кој служи овие колачиња' колона на левата страна.

Што е со другите технологии за следење, како што се веб-светилниците?
Колачињата не се единствениот начин за препознавање или следење на посетителите на веб-локацијата. Може да користиме други слични технологии од време на време, како што се веб-светилници (понекогаш наречени „пиксели за следење“ или „чисти гифови“). Ова се мали графички датотеки што содржат единствен идентификатор што ни овозможува да препознаеме кога некој ги посетил нашите веб-страници или отворил е-пошта што сме му ја испратиле. Ова ни овозможува, на пример, да ги следиме сообраќајните шеми на корисниците од една страница во нашите веб-локации на друга, да доставуваме или да комуницираме со колачиња, да разбереме дали сте дошле на нашите веб-страници од онлајн оглас прикажан на веб-локација на трета страна , да се подобрат перформансите на страницата и да се измери успехот на маркетинг кампањите за е-пошта. Во многу случаи, овие технологии се потпираат на колачињата за да функционираат правилно, па затоа опаѓањето на колачињата ќе го наруши нивното функционирање.

Дали користите Flash колачиња или локални споделени објекти?
Нашите веб-локации може да користат локална меморија за да овозможат персонализација на страницата и веб-аналитика. Нашите веб-локации не користат „Флеш колачиња“ (познати и како локални споделени објекти или „ЛСО“).

Ако не сакате Флеш Cookies сместени на вашиот компјутер, можете да ги прилагодите поставките на вашиот Flash player за да го блокира Флеш Колачиња складирање користење на алатки кои се содржани во веб-Сајт за Складирање Паното за Поставки. Исто така, можете да контролирате Флеш Колачиња со одење на Глобалната Складирање Паното за Поставки и следниве инструкции (кои може да вклучуваат упатства во кои се објаснува, на пример, како да ги брише постоечките Флеш Колачиња (нарекува "информација" на Macromedia сајт), како да се спречи Флеш LSOs од се стави на вашиот компјутер без да се праша, и (на Flash Player 8 и подоцна) како да блокира Флеш Колачиња, кои не се доставуваат од страна на операторот на страница ви се на во тоа време).

Ве молиме имајте предвид дека поставување на Flash Player за да го ограничи или да го ограничи прифаќање на Флеш Колачињата може да се намали или спречи функционалноста на некои Флеш апликации, вклучувајќи ги и, потенцијално, Flash апликации, кои се користат во врска со нашите услуги или интернет содржини.

Дали служите насочено рекламирање?
Трети страни може да сервираат колачиња на вашиот компјутер или мобилен уред за да служат рекламирање преку нашите веб-страници. Овие компании може да користат информации за вашите посети на оваа и на други веб-локации со цел да обезбедат релевантни реклами за стоки и услуги за кои можеби ве интересира. Тие, исто така, може да користат технологија што се користи за мерење на ефективноста на рекламите. Тоа може да се постигне со користење на колачиња или веб-светилници за собирање информации за вашите посети на оваа и на други сајтови со цел да се обезбедат релевантни реклами за стоки и услуги од потенцијален интерес за вас. Информациите собрани преку овој процес не ни овозможуваат нам или на нив да го идентификуваме вашето име, детали за контакт или други лични податоци за идентификација, освен ако не одберете да ги дадете.

Како можам да го контролирам колачиња?

Вие имате право да одлучи дали да ги прифатите или одбиете колачиња. Можете да вежба вашата cookie параметри со кликнување на соодветната вратиш линковите во табелата погоре.

Може да се постави или да се измени вашиот веб прелистувач контроли за да се прифати или да го одбие колачиња. Ако одлучите да ја одбиете колачиња, си уште можете да ги користите нашите веб-сајт иако вашиот пристап до некои функционалност и области на нашата веб-страница може да биде ограничено. Како средство со кое ќе може да го одбие колачиња преку вашиот веб пребарувач контроли се разликуваат од browser-за-пребарувачот, можете да го посетите вашиот прелистувач за мени за помош за повеќе информации.

Покрај тоа, повеќето рекламни мрежи ви нудиме начин како да се вратиш на таргетирани реклами. Ако сакате да дознаете повеќе информации, ве молиме посетете ја https://optout.aboutads.info/ или www.youronlinechoices.com.

Колку често ќе ја ажурирате оваа изјава за колачиња?
Можеме да ја ажурираме оваа Изјава за колачиња од време на време за да ги одразиме, на пример, промените на колачињата што ги користиме или поради други оперативни, правни или регулаторни причини. Затоа, ве молиме редовно да ја посетувате оваа Изјава за колачиња за да останете информирани за нашата употреба на колачиња и поврзаните технологии.

Датумот на горниот дел на ова Колаче Изјава покажува кога последен пат обновено.

Каде можам да добијам дополнителни информации?
Ако имате какви било прашања во врска со нашата употреба на колачиња или други технологии, ве молиме ни е-пошта на privacy@bombora.com .

!!!